Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatie: we praten door met D66, VVD en PvdA

Leefbaar Capelle praat zaterdag 20 maart verder met D66, VVD en PvdA. Dat deelde Wim van Sluis, informateur van Leefbaar Capelle, mee aan het einde van het openbare deel van de informatieronde.

Leefbaar Capelle praat zaterdag 20 maart verder met D66, VVD en PvdA. Dat deelde Wim van Sluis, informateur van Leefbaar Capelle, mee aan het einde van het openbare deel van de informatieronde. Leefbaar Capelle is de grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen en heeft de informatiegesprekken geleid. Het doel is het komen tot een coalitie die samen deel gaan uitmaken van het college van burgemeester en wethouders.

Tijdens openbare informatieronde is op maandagavond 15 maart en woensdagavond 17 maart gesproken over de visie van de verschillende partijen op de ontwikkelingen in Capelle aan den IJssel. De besprekingen waren te volgen via Radio Capelle en via de gemeentelijke website.
De volgende gesprekken vinden in beslotenheid plaats. Dit omdat onder meer over personen gesproken gaat worden. Zo moeten de partijen D66, VVD en PvdA aangeven wie zij voordragen als wethouder en wie de fractievoorzitters in de gemeenteraad worden als ze deel gaan uitmaken van het college.

Na de presentatie van de mogelijke coalitiepartners bedankten Ans Hartnagel en Aart Jan Moerkerke alle partijen voor hun medewerking aan dit openbare proces en hun hoogwaardige inbreng daarin.