Gemeente Lopik

Handen uit de mouwen voor een schonere Lopikerwaard

Op zaterdag 20 maart 2010 organiseren Staatsbosbeheer en de gemeente Lopik gezamenlijk een schoonmaakactie. Op deze dag steken vrijwilligers de handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving. Er is nog plek voor 35 mensen die ons willen komen helpen. Er zal in twee groepen worden gewerkt in de uiterwaarden, ten zuiden van de kernen Lopik en Willige Langerak.

Het programma voor de opschoonactie in de gemeente Lopik ziet er als volgt uit:

09.00 uur Verzamelen deelnemers Opschoonactie

09.15 uur Welkomstwoord

09.30 uur Opschoonactie in de Lekuiterwaarden

12.00 uur Afsluiting met soep

Wilt u meedoen? Meld u zich dan aan door te bellen of een emailbericht te sturen naar Harm Blom, boswachter Staatsbosbeheer, 06-30384117 of via H.Blom@staatsbosbeheer.nl U krijgt dan nadere informatie over de activiteit en het verzamelpunt .

De Landelijke Opschoondag en de Week van Nederland Schoon zijn een initiatief van het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Het Focusprogramma Zwerfafval is de opvolger van het Impulsprogramma Zwerfafval dat eind 2009 is afgerond. De Focusprogramma is een initiatief van VNO-NCW, VNG en de uitvoerende partijen Agentschap NL (voorheen SenterNovem) en Stichting Nederland Schoon. Het doel van het Focusprogramma 2010-2012 is een zichtbaar en meetbaar schoner Nederland.