Ingezonden persbericht


Persbericht maart 2010

Vrijwilligersdag in De Kruidhof

Botanisch museum De Kruidhof in Buitenpost is één van de organisaties die op zaterdag 20 maart meedoen met de landelijke campagne NL Doet. Vrijwilligers zijn een onmisbare groep in De Kruidhof. Op deze vrijwilligersdag kunt u kennismaken met het veelzijdige werk in de grootste toeristische trekpleister van de gemeente Achtkarspelen.

Vrijwilligers werken in De Kruidhof niet alleen in de tuinen, al zijn mensen met groene vingers altijd welkom om het team te versterken. Een grote groep vrijwilligers verzorgt rondleidingen voor bezoekers. Natuurlijk is daar wel wat vaardigheid en deskundigheid voor vereist. Misschien spreekt dat u juist aan, of lijkt het u leuker om in de weekenden de gasten te ontvangen bij de receptie of te helpen in de winkel of de verkooptuin? In alle gevallen is het een pré als u van planten houdt en een dienstverlenende instelling hebt. Bent u een echte tuinfreak, dan is dat mooi meegenomen. Als u bij De Kruidhof aan de slag wilt, kunt u tijdens een kennismakingsgesprek uw individuele mogelijkheden doornemen. Voordat de tuinen op 3 april weer open gaan, werken vrijwilligers en medewerkers een dag samen om de laatste puntjes op de i te zetten. De paden moeten piekfijn in orde zijn, hier en daar moet nog een kwastje verf over hout of hekwerk, vogelhuisjes worden opgehangen, informatieborden uitgepakt en schoongemaakt, de tafels voor de plantenverkoop moeten er netjes uitzien, enzovoorts. Al die klusjes samen zorgen voor een gastvrije ontvangst van de bezoekers wanneer het seizoen begint. Hebt u belangstelling voor vrijwilligerswerk in De Kruidhof, dan is zaterdag 20 maart een mooie gelegenheid om kennis te maken met het werk, met het team dat De Kruidhof leidt en met medevrijwilligers, van wie sommigen al jaren bij De Kruidhof actief zijn. De vrijwilligerswerkdag begint om 9. 30 uur met koffie en thee. Tot 12.30 uur wordt er gewerkt. Na een voedzame snertmaaltijd wordt er in de middag weer gewerkt tot 15.30 uur. Tenslotte kan er nog even gezellig nagepraat worden.

U kunt zich telefonisch aanmelden bij De Kruidhof, (0511) 541 253, tijdens kantooruren, of een e-mail sturen naar: pd.bilker@achtkarspelen.nl. Voor informatie: www.dekruidhof.nl.


---- --