Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nijmegen, 9 maart 2010
()

Kom en beleef de Sint Maartenskliniek tijdens open dag 20 maart

Hoe wordt een nieuwe knie of heup geplaatst? Wat kan de dokter vertellen over reuma of osteoporose? Hoe is het om te lopen met een kunstbeen? En wat komt er kijken bij de revalidatie na een zwaar ongeluk of hersenletsel? Op zaterdag 20 maart tussen 10.00 en 16.00 uur zetten de Sint Maartenskliniek en de Prothese- en Orthosemakerij (POM) hun deuren wijd open voor iedereen die meer wil weten over de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit in Nederland unieke ziekenhuis.

De Sint Maartenskliniek is volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Jaarlijks worden er jaarlijks 50.000 patiënten behandeld voor aandoeningen op het gebied van orthopedie en reumatologie. Daarnaast revalideren er volwassenen en kinderen na een ziekte, ongeval of aangeboren hersenletsel. De Sint Maartenskliniek staat bekend om zijn aanpak van complexe aandoeningen, maar behandelt ook veel voorkomende klachten of blessures. De kliniek heeft een eigen afdeling voor wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de open dag van 10.00 tot 16.00 uur is er voor oud en jong van alles te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld meekijken met de chirurgen op de OK, de werking van een MRI ontdekken, meer te weten komen over reumabehandeling, valpreventie, aangepast sporten of het maken van protheses. Maar ook als je interesse hebt voor werken in het ziekenhuis, ben je van harte welkom. Voor de kinderen staat de berendokter klaar en zij kunnen een echte gipsarm laten aanleggen.

Het volledige programma is te vinden op www.maartenskliniek.nl/opendag. De Sint Maartenskliniek ligt aan de Hengstdalseweg te Nijmegen. _________________

NOOT VOOR DE REDACTIE,