Gemeente Nuenen


Gratis compost ophalen vanaf 20 maart

Zaterdag 20 maart: vierde landelijke Compostactie

Inwoners van de gemeente Nuenen kunnen in de week na 20 maart gratis compost ophalen bij milieustraat aan de Huufkes 48/50. Met deze actie bedankt de gemeente Nuenen de inwoners voor het gescheiden aanleveren van gft-afval. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.

De landelijke compostactie wordt nu voor de vierde keer gehouden. Tussen 20 en 27 maart kunt u gratis compost ophalen bij de milieustraat. Denkt u er wel aan uw milieupas mee te nemen?

Â

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar en is perfect voor gebruik in de tuin. Compost voedt de bodem en stimuleert zo de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Â

Goed voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu. Het is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Ook wordt duurzame energie gewonnen uit gft-afval. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Kortom: genoeg reden om gft-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!