Gemeente Tilburg

Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart
Schoonmaakacties rondom de Besterd en in buitengebied de Moer

Op zaterdag 20 maart is de landelijke Opschoondag. In Tilburg zijn er twee schoonmaakacties. Onder het mom 'vele handen maken nog schoner' wordt er op de Besterd zwerfvuil opgeruimd en wordt het buitengebied de Moer schoongemaakt. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.
De Besterd: schoon, heel en veilig!
De schoonmaakactie op de Besterd start om 14.00 uur bij wijkcentrum Loven-de Besterd, (Koestraat 164) en duurt tot 16.00 uur. De actie concentreert zich op het gebied: Molenstraat-Besterdring-NS-plein-Koestraat en alles wat daar binnen valt. Naast het opruimen van rotzooi op straat besteedt de gemeente aandacht aan: buitenstaande containers, verkeersveiligheid en hondenpoep.
Het opruimen van rotzooi op straat gebeurt door kinderen uit de buurt. Winkeliers dragen hun steentje bij door hun ramen te lappen. Naast de winkeliers nemen de volgende partners deel: buurtpreventie, Jong Nederland, Mini Jobs van Traverse, Brabants Afval Team, reinigingspolitie en verkeersregelaars van de gemeente en politie. Buitengebied de Moer
Op 20 maart zal een stuk noordelijk buitengebied richting de Moer worden schoongemaakt door Wildbeheer Eenheid De Moer & Omstreken. Dit is een jaarlijks schoonmaakinitiatief. Er wordt jaarlijks ongeveer 14 kuub zwerfafval opgeruimd. De schoonmaak van het buitengebied start om 08.45 uur bij het Moaske in de Moer en eindigt om 13.00 uur. Landelijk actie
Veel gemeenten, bedrijven en andere organisaties organiseren in het voorjaar opschoon- of schoonmaakacties. De Landelijke Opschoondag laat zien dat door het hele land tegelijk wordt gewerkt aan een schone, hele en veilige leefomgeving. De actie wordt georganiseerd in het kader van het focusprogramma Zwerfafval. Dat is een initiatief van VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en Agentschap NL (voorheen SenterNovem).
Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.
Noot voor redacties