Ingezonden persbericht


**PERSBERICHT**

Aan de redactie:

NK-Jeugdrugby 2010 in Deventer

Zaterdag 20 maart zal op sportpark Keizerslanden de finaleronde van het officiële Nederlands Kampioenschap Jeugdrugby 2010 worden gehouden. Dit NK-Jeugdrugby wordt georganiseerd door rugbyclub The Pickwick Players, die na de zeer succesvolle organisatie van het eindtoernooi in 2008, nu wederom de organisatie van dit toernooi toegewezen heeft gekregen van de Nederlandse Rugby Bond.

Tijdens het toernooi zullen 16 teams uit geheel Nederland strijden om het Nederlands Kampioenschap in de leeftijdsklasse van 10 t/m 12 jaar. Het evenement begint om 11:00 uur met de eerste poulewedstrijden, en eindigt met de halve finales en finale tussen 15:00 en 16:00 uur. Er worden minimaal 320 actieve rugbyers verwacht en evenzoveel toeschouwers uit alle delen van Nederland. Er wordt een rugby promodorp gebouwd en voor de allerkleinsten is er een groot springkussen. Tijdens dit evenement zullen er van zowel landelijke als regionale kranten alsmede enige TV-zenders verslaggevers aanwezig zijn.

Deventenaren en andere rugbyliefhebbers worden uitgenodigd om in groten getale naar Sportpark Keizerslanden te komen, en het eigen mini-Pickwick jeugdteam aan te moedigen in hun strijd om het Nederlands Kampioenschap.