Gemeente Veenendaal


Burgemeester Elzenga: âIn Veenendaal kun je veilig over straatâ

vrijdag 19 maart 2010

Â

Burgemeester Elzenga benadrukt dat Veenendaal een plaats is waar je veilig over straat kunt. Gemeente en politie hebben verscherpte maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit zo blijft. Burgemeester Elzenga: âIk tolereer niet dat onruststokers en criminelen afbreuk doen aan het veiligheidsgevoel in Veenendaal. Wie niet mee wil doen in onze maatschappij, pak ik aan. Ga naar school of ga aan het werk, maar amok maken op straat accepteer ik niet meer. Veiligheid is mijn verantwoordelijkheid en ik garandeer dat deze mensen hard worden aangepakt. Dat we daarnaast preventief te werk gaan om veiligheid te bieden aan iedereen in Veenendaal spreekt voor zich.

Ik verplaats mij in de situatie van ouders met schoolgaande jongeren. Zij zijn bezorgd over hun kinderen. Ik kan me dat goed voorstellen, ik ben zelf ook vader. Ik heb ook signalen ontvangen dat mensen het recht in eigen hand willen nemen. Ik kan me voorstellen dat mensen zich betrokken voelen, maar ik verwerp het dat mensen eigen rechter spelen. Inwoners van Veenendaal kunnen vertrouwen op de overheid. Dat betekent dat ik alles uit de kast haal om de veiligheid in deze gemeente te garanderen.â

Getuigen

Burgemeester Elzenga benadrukt dat het in ieders belang is dat de daders van de overvallen zo snel mogelijk worden opgepakt. De politie heeft op www.politie.nl signalementen afgegeven van de vermoedelijke daders van de overvallen. Getuigen van de overvallen van afgelopen weekend kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die liever anoniem willen blijven, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Bij verdachte situaties kunnen inwoners altijd direct met 112 bellen.