Ingezonden persbericht


Nijmegen, 19 maart 2010


- Persbericht -

Nominaties Go Short Awards bekend gemaakt Op vrijdagavond 19 maart zijn in De Grote Broek in Nijmegen de nominaties bekend gemaakt voor de diverse awards van Go Short. De jury van Go Short en de jury van de studentencompetitie Breaking Shorts kondigden aan welke films in de running zijn voor de NPS/ Go Short Awards voor de vier categorieën, de Go Short Award voor beste Nederlandse korte film en de Dioraphte Stimuleringsprijs voor de beste korte Europese studentenfilm. Daarnaast werd de tussenstand openbaar gemaakt voor de Omroep Gelderland/Go Short Audience Award. Op zaterdagavond 20 maart worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke award night in arthouse LUX, hoofdlocatie van het festival.
Genomineerden in de categorie beste Europese korte fictiefilm: Believe (Paul Wright, Groot Brittannië, 2009)
Jade (Daniel Elliott, Groot Brittannië, 2009)
Seeds Of The Fall (Patrik Eklund, Zweden, 2009)
Genomineerden in de categorie beste Europese korte documentaire: Anders & Harri (Åsa Blanck & Johan Palmgren, Zweden, 2008) Photograph of Jesus (Laurie Hill, Groot Brittannië, 2008) Unearthing the Pen (Carol Salter, Groot Brittannië, 2009) Genomineerden in de categorie beste Europese korte animatie: The Man Who slept (Sedan Inès, Frankrijk, 2009)
Percorso #008 ­ 0209 (Igor Imhoff, Italië, 2009)
Madagascar, a Journey Diary (Bastien Dubois, Frankrijk, 2009) Genomineerden in de categorie beste Europese korte experimentele film: Forever For a While (Sara Rajaei, Nederland, 2009) Re-Constructions (Martijn Veldhoen, Nederland, 2009) Archaic Smile (Kurt D'Haeseleer, België, 2008)
Genomineerden in de categorie beste Nederlandse korte film: Red-End and the Seemingly Symbiotic Society (Robin Noorda & Bethany de Forest, Nederland, 2009)
Kiss (Joost van Ginkel, Nederland, 2009)
Strike (Jonas Klinkenbijl, Nederland, 2009)




Genomineerden in de categorie beste Europese korte studentenfilm:

Ghost of Icarus (Amos Mulder, Nederland, 2009)
Jacco's Film (Daan Bakker, Nederland, 2009)
Albert's Winter (Andreas Koefoed, Denemarken, 2009) Tussenstand/Top vijf publieksprijs:

1. Jacco's Film (Daan Bakker, the Netherlands, 2009)
2. Nyarma (Edgar Bartnev, Russia, 2009)
3. Lost and found (Philip Hunt, UK, 2008)
4. Mum (Adelheid Roosen, The Netherlands, 2009)
5. The Man in the Blue Gordini/ L' Homme à la Gordini (Jean-Christophe Lie, France, 2009) The Best of Go Short 2010
Go Short ­ International Short Film Festival Nijmegen duurt nog tot en met zondag 21 maart. Op de laatste festivaldag is er in arthouse LUX nog van alles te zien: best of programma's, themablokken en films van special guest Simon Ellis. In samenwerking met de NPS, organiseert Go Short tevens de NPS middag.
Go Short vertoont ieder jaar de beste korte films uit heel Europa en is daarmee uniek in Nederland. Niet alleen in filmzalen, maar ook in kunstcentra, de openbare ruimte en online worden meer dan 200 korte fictiefilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films vertoond. Go Short huisvest bovendien een internationale campus voor filmstudenten en organiseert filmfeesten, debatten, lezingen en een scholierenprogramma. Het gehele programma is te vinden op de festivalwebsite www.goshort.nl en kaarten zijn te reserveren via de kassa van LUX.


Noot voor redacties
Noot aan de redactie /