Gemeente Nuth


4/5 mei viering 2010: Gedichtenwedstrijd voor tieners gemeente Nuth rondom het thema âVrijheidâ

Â

Vanzelfsprekend ook in dit jubileumjaar (het is 65 jaar geleden dat er in Nederland een einde aan de tweede wereldoorlog kwam) herdenkt de Gemeente Nuth, samen met het Vredesplatform Nuth, op 4 mei de gevallenen tijdens de tweede wereldoorlog. Ook in Hulsberg en Wijnandsrade vindt een dodenherdenking plaats.

Â

Â

Het landelijk thema van het Nationaal comité 4 en 5 mei dit jaar is: âVrijheid wereldwijd, wat is daarvoor nodig?â Limburg is dit jaar gastprovincie: de start van de viering van de bevrijding vindt plaats in Roermond, één van de 13 bevrijdingsfestivals. Op www.4en5mei.nl kun je de komende maanden de ontwikkeling van het programma in Limburg in de gaten houden.

Â

Om de 4/5 mei viering levend te houden bij de kinderen schrijven het gemeentebestuur en het Vredesplatform ieder jaar een kleur- en gedichtenwedstrijd uit. De basisschoolleerlingen worden hiervoor via de basisscholen benaderd. Hierbij doen wij tevens een oproep aan scholieren uit Nuth die het middelbaar onderwijs bezoeken:

Â

Zit jij op de middelbare school en woon je in Nuth dan vragen we je een gedicht te schrijven rondom het thema: Vrijheidâ. Voor de mooiste inzending stellen het gemeentebestuur en het Vredesplatform een prijs ter beschikking. Bovendien mag je jouw gedicht voordragen tijdens de herdenking op 4 mei in Nuth.

Stuur je gedicht naar de gemeente Nuth: Marian.dreijklufft@nuth.nl of Gemeente Nuth, t.a.v. Marian Dreijklufft, postbus 22000, 6360 AA Nuth. De uiterste inzenddatum is 21 april a.s.

Â