Ingezonden persbericht


Nieuwe kleuren voor STIPA-Molenaar Racing GP in 2010 met rijders Randy Krummenacher en nieuwkomer Quentin Jacquet

Na drie seizoenen de kleuren van DeGraaf Technisch Personeel en Exact Software vertegenwoordigd te hebben in het mondiale MotoGP kampioenschap, is vandaag in Zwitserland de nieuwe rode kleuren gepresenteerd van STIPA-Molenaar Racing.

De onthulling van de nieuwe 2010 kleuren van STIPA-Molenaar Racing GP werd verricht door speciale gasten. Niemand minder dan Scuderia Toro Rosso Formule-1 coureur Sébastien Buemi, Miss Switzerland 2006 Christa Rigozzi en de 81-jarige 3-voudig Wereldkampioen 125cc Luigi Taveri.

STIPA 'Wohnen bewegt' uit Zwitserland is de nieuwe hoofdsponsor van STIPA-Molenaar Racing GP. STIPA is gespecialiseerd in het om uw land te verkopen, de planning van uw project, de realisatie van uw plannen of het beheer van uw pand. In 2010 zal STIPA-Molenaar GP Racing de strijd aangaan in wederom het 125cc MotoGP kampioenschap met de Zwitser Randy Krummenacher en de Franse &lsqu! o;Rookie' Quentin Jacquet.

De 20-jarige Zwitser Randy Krummenacher zal voor het tweede opeen volgende seizoen de kleuren van het Nederlandse STIPA-Molenaar Racing GP vertegenwoordigen. In 2009 kwamen nog niet de verwachte resulaten op de fabrieks Aprilia RSA maar de Zwitser is er in 2010 op gebrand om iedere Grand Prix in de top 5 te eindigen.

STIPA-Molenaar Racing GP heeft nu een jaar ervaring met de Aprilia RSA en zal in 2010 de vruchten kunnen plukken van de opgedane ervaring en afstellings gegevens. 2009 was in dat opzicht een zwaar jaar doordat de data van de Aprilia RSW niet echt bruikbaar was voor de fabrieks Aprilia RSA. Chef monteur Hans Spaan heeft deze winter keihard gewerkt om de Aprillia RSA nog meer te verbeteren en heeft het vertrouwen dat in 2010 wellicht een podium plaats in zit voor Randy Krummenacher.

Nieuwkomer in het team is de 19-jarige Fransman Quentin Jacquet. Quentin Jacquet is niet helemaal een onbekend in de GP wereld. De Fransman heeft in 2009 een aantal wild card optredens gehad en wist ondanks een schouder blessure dicht bij de punten te eindigen. Na een 8-jarige carriére in het Franse BMX fietscross kampioenschap met 59 overwinningen, 87 podiums en 16(!) nationale en regionale kampioenschappen veroveringen, vond de Fransman in 2006 tijd om over te stappen op gemotoriseerde tweewielers. In 2008 nam Quentin Jacquet deel in het prestigieuze Red Bull Rookies Cup en vervolgde zijn carriére in 2009 in het Duits IDM en Spaans Open kampioenschap. De Fransman voelt zich klaar om in 2010 in het 125cc MotoGP kampioenschap deel t! e nemen en zal dit als een leerjaar beschouwen met toch de hoop op enkele wereldkampioenschaps punten.

Randy Krummenacher (20 jaar):

"Na een moeizaam jaar in 2009 op de Aprilia RSA heb ik het vertrouwen dat dit jaar de prestaties beter zullen worden. Vooral de laatste race op het mooie Spaanse circuit van Valencia, waar ik streed om de 4e positie, heeft mij ertoe gedreven om dit jaar iedere race voor een top 5 positie te strijden! Tijdens de winter heb ik hard gewerkt aan mijn conditie en heb ik afgelopen winter veel getraind. Het bevalt mij erg goed in het STIPA-Molenaar Racing GP team en en met de opgedane ervaring van de Aprilia RSA zal 2010 een mooi jaar worden. Ik weet dat ik een ambitieus doel heb om vooraan mee te strijden en ik zal de testen gebruiken om dit doel op te bouwen en zonder druk de testen aan te vangen. Op 11 april tijdens ! de eerste Grand Prix in Qatar zal ik er staan en dan ga ik voor een topresultaat!"

Quentin Jacquet (19 jaar):

"Ik ben het STIPA-Molenaar Racing GP erg dankbaar dat zij mij dit seizoen de kans geven om op het hoogste niveau te acteren. Voor iedere rijder is het een droom om in het MotoGP kampioenschap te rijden. Het zal niet makkelijk worden om als 'Rookie' de strijd aan te gaan met de beste rijders te wereld. Ik zie dit jaar dan ook als leerjaar en probeer zoveel mogelijk mee te liften op de ervaring van het team en uiteraard mijn teamgenoot Randy Krummenacher. Toch hoop ik in enkele races mee te kunnen strijden om de WK punten. Het zal super zijn als ik tijdens mijn thuis Grand Prix in Le Mans de eerste punten te pakken. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen en zal mijn uiterste best doen en veel gebruik maken van de ervaring van het STIPA-Molenaar Racing GP team."

Arie Molenaar (Teameigenaar STIPA-Molenaar Racing GP):

"Het is natuurlijk fantastisch dat we een internationaal GP Team hebben met de basis in Nederland. Na alle jaren ervaring die we inmiddels op hebben gebouwd denk ik dat we dit jaar echt de kans hebben om te laten zien dat we tot de top behoren. Met de Zwitser Randy Krummenacher hebben we een rijder van wereldformaat in huis en hij zal zeker meestrijden met de wereldtop. Dit seizoen zal de Fransman Quentin Jacquet de nieuwe teamgenoot van Randy Krummenacher zijn. Quentin heeft zijn sporen verdiend in de BMX fietscross en was hierin absoluut de beste in zijn klasse. Nadat Quetin was opgenomen in het Red Bull Rookies Cup in 2008 wist Quetin goede resulaten te behalen in het zwaar bevochten IDM kampioenschap en het Sp! aans Open kampioenschap. Dit jaar zal het een leerjaar zijn voor de jonge Fransman maar ik ben ervan overtuigd dat hij een aantal mooie resulaten zal neerzetten. 2010 wordtl een mooi jaar met schitterende resultaten!"

Jarno Janssen (Teammanager STIPA-Molenaar Racing GP):

"Ik ben erg verheugd dat we de afgelopen jaren hiernaartoe hebben kunnen werken. We zijn het seizoen in 2009 gestart met de hoop op een aantal top 5 resultaten. Door het gebrek aan ervaring met de fabrieks Aprilia RSA konden we deze resultaten helaas niet verzilveren. In 2010 zullen we de opgedane ervaring met de Aprilia RSA en rijder Randy Krummenacher strijden voor de top 5 resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat Randy meerdere malen in de top zal meestrijden van het 125cc MotoGP kampioenschap. Onze Franse nieuwkomer Quentin Jacquet zal dit jaar veel moeten leren. Toch sluit ik het niet uit dat ook hij voor een aantal mooie resultaten zal zorgen. Ik ben ervan overtuigd dat 2010 een schitterend jaar zal worden en de verwachte doelstellingen worden gehaald.&rd! quo;

STIPA-MOLENAAR RACING GP Panoven 20 3401 RA IJsselstein The Netherlands w: www.molenaarracing.com e: info@molenaarracing.com