Gemeente Brummen


Zwerfafval op de prikstok

(Oorspronkelijke publicatie datum: 20-03-2010)

Vandaag vindt de Nationale Schoonmaakdag plaats. In samenwerking met Berkel Milieu en de stichting Nederland Schoon hebben veel scholen in Brummen de afgelopen week zwerfafval opgeruimd.

Voor de scholen is het lastig om de leerlingen op een zaterdag te rekruteren voor het opruimen van het afval. Daarom gingen de leerlingen afgelopen week op pad.

Betrokken
De leerlingen zamelden in een toegewezen gebied zwerfafval in. Wethouder Ria Aartsen: De gemeente ondersteunt de leerlingen uiteraard op diverse manieren. We stellen de benodigde materialen beschikbaar zoals prikstokken en handschoenen, een versnapering tussendoor en een beloning van twee euro voor elke ingezamelde zak met zwerfvuil. Ria Aartsen kijkt met een goed gevoel terug op de actie. Ook dit jaar is er weer veel afval opgehaald en daar zijn we als gemeente erg blij mee. Het is toch geweldig dat zoveel scholen in Brummen zich hier betrokken bij voelen.

Ook de wijkraad Tonden en de Wildbeheer Eenheid doen mee met de opruimactie. De Nationale Schoonmaakdag vindt jaarlijks plaats in maart. Sinds 1990 is de Nationale Schoonmaakdag uitgegroeid tot een activiteit waaraan duizenden mensen deelnemen. Met vereende krachten worden zo elk jaar duizenden kubieke meters zwerfvuil verwijderd dat de mens in zijn eigen leefomgeving achterlaat.

Volgend jaar krijgen organisaties ruim van te voren de gelegenheid om zich aan te melden voor de schoonmaakdag 2011. De gemeente plaatst dan een oproep in GemeenteThuis.