Gemeente Lelystad

Start sloop en nieuwbouw voormalige Rabobank

Vrijdag 19 maart 2010

Artist impression Blok A - architect Kraaijvanger Urbis

Als onderdeel van de herontwikkeling van het LelyStadshart start eind maart 2010 de sloop van Blok A , de voormalige Rabobank en het voormalige pand van slagerij Klaver.

Start nieuwbouw

Blok A is het laatste gedeelte van winkelstraat de Promesse dat ASR Vastgoed Ontwikkeling realiseert. Naar verwachting start de nieuwbouw in juni 2010 om eind 2011 de begane grond en de eerste verdieping te kunnen opleveren. Huurders waarvan reeds bekend is dat zij zich straks in de nieuwbouw vestigen zijn Apple, Bestseller en Bristol.

Planning

Eind maart zullen de schuttingen rondom het complex worden geplaatst. Aansluitend start de sloop van de huidige bebouwing op 6 april. Na afronding van de sloop start eind juni daadwerkelijk de bouw die conform huidige planning circa 1,5 jaar zal duren. De planning is er op gericht om in oktober 2011 de begane grond en eerste verdieping te openen en begin 2012 de tweede verdieping. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de voortgang van de nieuwbouw kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven alle ondernemers bereikbaar voor winkelend publiek. De gehele omgeving en de Dukaathof blijft voor personenauto's en vrachtverkeer bereikbaar op dezelfde wijze zoals deze nu is. Het bouwverkeer ten behoeve van de sloop en nieuwbouw voert aan vanaf het Agorahof en voert af richting het spoor. Hierbij zal al het laden en lossen ten behoeve van de sloop en nieuwbouw plaatsvinden binnen de schutting, op het werkterrein.
---