Gemeente Binnenmaas

Verkiezingen 2010

Wim Vermaas krijgt erepenning gemeente Binnenmaas

Op vrijdag 19 maart ontvangt voormalig directeur van de Christelijke Woningstichting s-Gravendeel, Wim Vermaas, de erepenning van de gemeente Binnenmaas. Plaats van handeling is restaurant Binnenmaas, waar burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff hem de onderscheiding rond 18.00 uur zal uitreiken. Het is voor het eerst dat de erepenning van de nieuwe gemeente Binnenmaas wordt uitgereikt.

De heer Vermaas trad in 1999 aan als directeur van de Christelijke Woningstichting s-Gravendeel. Onder zijn leiding veranderde de stichting in een modern bedrijf, dat de lat steeds net iets hoger legde. Er kwam in die jaren in het Kildorp op het gebied van bouwen veel tot stand, in goede samenwerking met de voormalige gemeente s-Gravendeel. Volgens ingewijden bestuurde de slimme en innemende Vermaas de woningstichting met gevoel en verstand en nam hij nooit zomaar een beslissing. Een hoogtepunt was de totstandkoming van het zorgcentrum Immanuël, waar de scheidend directeur zijn ziel en zaligheid heeft ingelegd.

Begin dit jaar was de fusie tussen de Christelijke Woningstichting s-Gravendeel, De Maashoek en Union een feit en trad Vermaas terug. De erepenning wordt hem verleend op grond van het feit dat hij zich in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente en de plaatselijke gemeenschap.