Politie Groningen

Zaterdag 20 maart 2010

Provincie Groningen, 20-03-2010

Poging beroving in woning

GRONINGEN - Twee nog onbekende jongens hebben donderdagavond geprobeerd een 74-jarige man uit Groningen te overvallen. De bejaarde man opende de voordeur van zijn woning, nadat bij zijn huis aan de Hagepreekkamp was aangebeld. Een jongen deed zich voor als collectant en vroeg geld voor de Haïti-aardbeving. De bejaarde man werd door een tweede jongen de woning ingedrukt en met een mes bedreigd. Hij eiste geld. De bewoner wist hem zijn woning uit te duwen en zijn voordeur dicht te doen. De overvallers zijn zonder buit ontkomen. Het Roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek in naar de poging tot beroving. De politie heeft direct van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Mannen aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht twee mannen uit Zwolle (24 en 21 jaar oud) aangehouden voor een even daarvoor gepleegde mishandeling op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De politie trof naar aanleiding van een melding op het Zuiderdiep een 31-jarige man uit Zwolle aan. De man had een bebloed oor. Uit eerste onderzoek bleek dat een van de twee verdachten vermoedelijk in het oor van de 31-jarige had gebeten. Hierdoor liep laatstgenoemde ernstig letsel aan het oor op. De politie hield het tweetal aan, de gewonde man is in het ziekenhuis behandeld. De ruzie heeft vermoedelijk te maken met een familietwist. De politie stelt een onderzoek in. Het is nog onzeker of er aangifte gedaan wordt.

Jongens aangehouden voor vernieling auto

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond twee 13-jarige jongens uit Groningen aangehouden voor vernieling. Een getuige zag hoe de jongens een auto vernielden op de parkeerplaats bij Kardinge aan de Bieskemaar. De melder bedacht zich niet en hield de jongens vast tot de politie arriveerde. De auto was totaal vernield. De ramen waren ingeslagen, de spiegels kapot en de auto had deuken rondom. Het tweetal bekende de vernieling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurders aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht meerdere bestuurders gecontroleerd op het met drank op rijden. Een 26-jarige man uit Stadskanaal werd op de Continentenlaan in zijn woonplaats gecontroleerd. De automobilist had ruim 1 promille alcohol in zijn bloed. Een 42-jarige man uit Peize werd in de Poelestraat in Groningen gecontroleerd. De bestuurder van een snorfiets had ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed. Een 24-jarige man uit Kloosterburen werd op de Hoofdstraat in zijn woonplaats door de politie gecontroleerd. Hij bleek ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs mocht hij op het politiebureau achterlaten.

Jongen aangehouden voor diefstal vlag
WINSCHOTEN - De politie heeft vrijdagnacht een 18-jarige inwoner van Winschoten aangehouden voor diefstal. Agenten kregen een tip dat de man op het Burg. Schonfeldplein een vlag van een winkel had gestolen. Hij zou de vlag van de stok hebben gehaald en vervolgens in de binnenzak van zijn jas hebben gestoken. Toen de agenten de verdachte bij de winkel aanspraken bleek hij inderdaad de vlag op deze plek bij zich te hebben. De jongen is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.