Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 20-03-2010

Politie controleert in verkeer
EMMEN De politie heeft op vrijdag gecontroleerd in de omgeving van Emmen. Eén bestuurder is bekeurd wegens het rijden zonder gordel. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal wegens te hard rijden. Dit was op de N34 bij Erm, waar 100 km/uur is toegestaan. Van twee andere bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Zij overschreden op de N34 de maximum snelheid met 52 km/uur en 58 km/uur.

ASSEN Vrijdagavond hebben agenten in de omgeving van Assen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het drinken van alcohol in het openbaar (3x), het fout parkeren (1x) en het inhalen in strijd met een inhaalverbod (1x). (BVH 2010016706)

Man aangehouden wegens mishandeling
EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 23-jarige man uit Emmen aangehouden aan de Meerdijk. De man zou een suppoost hebben mishandeld. Hij spuugde de suppoost in zijn gezicht en beledigde een andere suppoost. De 50-jarige vader van de verdachte bemoeide zich met de aanhouding. Deze man is aangehouden wegens openbaar dronkenschap en het niet voldoen aan een bevel van de politie. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (BVH 201016674)

ASSEN Getuigen belden vrijdagavond de politie en meldden dat drie jongeren vernielingen pleegden aan de Oosterparallelweg. Ze zouden onder meer fietsen hebben vernield. Agenten hebben kort daarna een 18-jarige jongen uit Hoogeveen, een 21-jarige jongen uit Assen en een 23-jarige jongen uit Assen aangehouden. De drie verdachten zijn ingesloten voor verhoor. (BVH 2010016707)

Getuigen van inbraak in auto gezocht

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij een zwembad aan de Angelsloërdijk. De inbraak vond plaats tussen 17.00 uur en 19.30 uur. Door een ruit te vernielen, wist men in de auto te komen. Er is een beeldscherm van een achteruitrijsysteem weggenomen. De auto stond met de voorkant in de richting van de Boermarkeweg geparkeerd en redelijk dichtbij de ingang van een camping. Mogelijk hebben mensen iets bijzonders gezien. U kunt dit melden via 0900-8844. De eigenaar deed aangifte. (BVH 20100166771)

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 64-jarige man uit de provincie Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in verwarde toestand een 54-jarige man uit de provincie Friesland hebben mishandeld Beiden zitten in een hulpverleningstraject. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2010016660)

Verwarde vrouw

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 30-jarige vrouw uit Emmen aangehouden aan de Laan van het Kwekebos in Emmen. De verwarde vrouw dreigde zichzelf iets aan te doen met een mes. Kort daarvoor had ze ook haar vader met het mes bedreigd. Toen agenten ter plaatse kwamen, werden ook zij bedreigd. De vrouw is aangehouden en na afstemming met de hulpverleningsinstanties overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg. (BVH 2010016728)

Proces-verbaal voor winkeldiefstal

BEILEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 12-jarige verdachte uit Beilen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongeman had twee blikjes energy drank en een zak chips zonder betalen weggenomen uit een supermarkt aan de Ventweg Zuid in Beilen. De verdachte is aangehouden en met een proces-verhaal heengezonden. (BVH2010016647)

Hennepkwekerij in bovenwoning

EMMEN Vrijdag- op zaterdagnacht heeft de politie een hennepplantage opgerold in een bovenwoning aan de Meerstraat in Emmen. Op de eerste etage van de bovenwoning trof de politie in het totaal 315 hennepplanten aan. Daarnaast werden diverse benodigdheden aangetroffen ten behoeve van een kwekerij.

De meldkamer ontving die nacht een melding van een passant. In de winkel onder de bovenwoning stond een grote plas water. De sleutelhouder van het pand ging ter plaatse en zag dat er grote hoeveelheden water naar beneden kwam uit de bovenwoning. De politie heeft contact gezocht met de eigenaresse die de bovenwoning verhuurde. De sleutel die zij had van het pand bleek niet meer te passen omdat het slot was vervangen. De politie heeft zich toegang tot het pand verschaft. De huurder van het pand was op het moment van binnen treden niet aanwezig. Bij binnenkomst bleek de meterkast opengebroken en er illegaal stroom werd afgetapt. Het elektriciteitsbedrijf heeft de stroom afgesloten. De kwekerij wordt geruimd. De politie doet nader onderzoek. (BVH 2010016730)

Aanhouding op schoolplein

EMMEN Aan het eind van vrijdagochtend heeft de politie een 51-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden. De man hield zich op nabij een school aan het Zwaluwenveld in Emmen waar zijn kinderen onderwijs krijgen. De verdachte is door agenten aangehouden op verdenking van het onttrekken van de kinderen aan de ouderlijke macht. Hij is naar het bureau overgebracht waar hij nader verhoord wordt. (BVH 2010016610)

Vernieling en belemmering

COEVORDEN In de vroege nacht van zaterdag heeft de politie een drietal aanhoudingen verricht aan de Bentheimerstraat in Coevorden. De politie kwam ter plaatse in verband met een melding van vernieling. Een 20-jarige verdachte uit Coevorden had met een honkbalknuppel een aantal ruiten kapot geslagen bij een uitgaansgelegenheid. De collegas die de 20-jarige wilden aanhouden werden door een aantal omstanders belemmerd in het uitoefenen van hun functie. Een 33-jarige man uit Coevorden en een 23-jarige man uit Gees bleven zich ondanks diverse waarschuwingen bemoeien met de aanhouding en probeerden hun vriend te bevrijden. De twee omstanders zijn uiteindelijk aangehouden omdat zij zich hinderlijk bleven gedragen en geen gehoor gaven aan de aanwijzingen van de politie. Alle drie de verdachten worden nader verhoord. (BVH 2010016716)