Ingezonden persbericht



---

Betreft: persbericht

record aantal bezoekers tijdens geslaagd openingsevenement themajaar 2010 provincie Zuid-Holland

Vlaardingen, 24 september 2009

Geheel in stijl met het themajaar 2010 `Historische Vaarwegen en Waterlinies'van de Provincie Zuid-Holland, afdeling Cultuur, was er een overvloed aan water tijdens het openingsevenement dat afgelopen zaterdag 20 maart werd gehouden op de Beestenmarkt te Leiden.

Ondanks de soms stromende regen trok het evenement een recordaantal van 9.500 bezoekers. Nooit eerder kwamen zoveel mensen op een opening van een themajaar af. Na de officiële opening op een drijvend podium door burgemeester Lenferink en gedeputeerde Van Engelshoven-Huls gaf laatstgenoemde letterlijk en figuurlijk het startschot door het afvuren van een kanon uit de begintijd van de Hollandse Waterlinie. Daarna bood het programma van 12u tot 17u een keur aan activiteiten en informatie. In een grote tent kon het publiek zelf ervaren welke activiteiten er ontwikkeld worden tijdens het themajaar. Buiten in de haven lagen een aantal Zuid- Hollandse varende monumenten en was er op het drijvend podium een groot aantal optredens, bijeen gebracht door het Leidse Unit 2. Op de Beestenmarkt zelf stond een grote informatiebus over het themajaar, diverse echte maritieme ambachten, een groot springkussen in de vorm van een vuurtoren en een goed gevulde nautische markt.

Deze vliegende start van het themajaar `Historische Vaarwegen en Waterlinies' wordt gevolgd door vele activiteiten in de rest van het jaar. Meer hierover vindt u op www.levedevaarwegenenwaterlinies.nl