Gemeente Oirschot

Landelijke opschoondag groot succes

20 maart was de Landelijke Opschoondag. Op deze dag zijn in het hele land mensen aan de slag gegaan om zwerfafval op te ruimen. Ook binnen de gemeente Oirschot zijn er erg veel mensen op pad geweest. Dankzij hun medewerking is Oirschot weer een stuk schoner.

Â

Zaterdagochtend gaf wethouder Jan Kerkhof bij buurtbeheer De Hei het startsein voor de opruimactie in Moorland. Buurtbeheer en buurtvereniging hebben met een aantal actieve bewoners heel de wijk opgeruimd. Een twintigtal vuilniszakken waren het resultaat van twee uur zwerfvuil verzamelen.

In Spoordonk organiseerde buurtbeheer/dorpscafé Spoordonk de zwerfvuilmiddag. In totaal gingen ruim 50 Spoordonkse jongeren en 20 volwassenen op pad om Spoordonk schoon te maken. De actie was een groot succes!

Ook de Dorpsraad Oostelbeers stak zaterdagmiddag de handen uit de mouwen. Met een twintigtal vrijwilligers namen zij het centrum van Oostelbeers onder handen.

Het resultaat van een dagje zwerfvuil verzamelen was een volle laadbak van de vrachtwagen van de gemeente.Â

Â

Naast deze acties heeft Basisschool de Korenbloem heeft in de week van Nederland Schoon de omgeving rondom hun school schoongemaakt. De jagersverenigingen van De Beerzen en Oirschot hebben, zoals al jaren gebruikelijk is, het buitengebied onder handen genomen.

Â

De gemeente Oirschot is heel tevreden over de grote opkomst. Wij willen dan ook alle deelnemers hartelijk danken voor hun vrijwillige inzet.