Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18 maart 2010

Acties tegen de PVV in kader Internationale Dag tegen Racisme

In de nacht van dinsdag op woensdag is een Groningse moskee met bloed besmeurd en werd een afgehakte varkenskop voor de deur achtergelaten. Deze wanstaltige daad onderstreept hoe het haatzaaien tegen moslims niet alleen bij woorden blijft, maar aanzet tot bedreigende daden. Aangemoedigd door de islamofobie van partijen zoals de PVV, neemt racisme in Nederland toe en winnen rechts-extremisten aan zelfvertrouwen.

Dit tij moet gekeerd worden. Aanstaande zaterdag 20 maart zullen de Internationale Socialisten (IS) in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme in verschillende steden de straat op gaan om actie te voeren tegen racisme in het algemeen en de haatpolitiek van de PVV in het bijzonder. In Groningen wordt ook een manifestatie gehouden uit solidariteit met de lokale moslimgemeenschap.

Groningen: Grote Markt vanaf 12:00
Amsterdam: Dappermarkt van 13:00 tot 14:30
Rotterdam: Lijnbaan van 12:30 tot 14:00
Utrecht: Lange Elisabethstraat, ten hoogte van de Etos, van 13:00-15:00 Den Haag: Leyweg van 12:00 tot 13:30

Op zondagmiddag 21 maart is er om 17:00 een ludieke actie op de Dam in Amsterdam ter viering van de Internationale Dag tegen Racisme van de Verenigde Naties, mede georganiseerd door Nederland Bekent Kleur (http://www.nederlandbekentkleur.nl)

In het weekend van 24/25 april worden er door de IS in het kader van de campagne tegen racisme de volgende bijeenkomsten op het Marxisme Festival 2010 gehouden:


- 'Het Europa van de haat: hoe stoppen we extreemrechts?', met als sprekers o.a. Martin Smith (Unite against Fascism, Groot-Brittannie), Sara Farris (Sinistra Critica, Italië) en Rene Danen (Nederland Bekent Kleur)


- 'Waar blijft het linkse antwoord op Wilders?', met als sprekers o.a. Mohamed Rabbae (Eén Land Eén Samenleving), Anne-Ruth Wertheim (publiciste) en Karwan Fatah-Black (Internationale Socialisten)


- 'Baas op eigen hoofd: argumenten tegen een hoofddoekverbod', met als sprekers o.a. Famile Arslan (advocaat) en Ida Dequeecker (BOEH: Baas Op Eigen Hoofd, België).

Meer informatie op: www.socialisme.nu

---------------------------------------



Ingezonden persbericht