Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 20-03-2010

Politie houdt toezicht in uitgaanscentrum

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie te voet toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Roosendaal. Twee personen zijn aangehouden voor mishandeling.

Rond 02:00 uur werd aan de Bloemenmarkt een 26-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor mishandeling. Daarnaast kwam zijn
signalement overeen met het signalement van de dader van een
vernieling van een auto aan de Nispensestraat eerder op de avond. Een 27-jarige Roosendaler werd rond 01:30 uur op de Markt aangehouden voor mishandeling.

Glaasje op? Laat je rijden!

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Op de Achterdijk is vrijdagavond een 46-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe aangehouden. De man reed rond 21:45 uur in beschonken toestand met zijn personenauto tegen een geparkeerde auto. Op het bureau bleek hij ruim boven de wettelijke alcohol limiet van 220 ug/l te zitten. De uitslag van 770 ugl, 3 ½ keer te veel, was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. De politie maakt
proces-verbaal op en heeft het rijbewijs opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man in gestolen auto aangehouden

ROOSENDAAL: In het Burgemeester Godwaldtpark heeft de politie
vrijdagmiddag een 30-jarige inwoner van Klundert aangehouden. Een agent, die na zijn dienst op weg naar huis was, zag de man kort na 17:00 uur in een gestolen auto over de Van Beethovenlaan rijden.

Het voertuig was in de nacht van maandag op dinsdag gestolen aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord. In de dagelijkse briefing was aandacht gevraagd voor het ontvreemde voertuig. Via zijn mobiele telefoon vroeg de politieman om bijstand van zijn collegas. Toen de verdachte in de gaten had dat hij zou worden aangehouden ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging kon hij in de kraag worden gegrepen. Tijdens zijn vlucht gooide hij een buisje met GHB weg. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee ondernemers in de fout bij integrale handhavingactie

ROOSENDAAL: Op vrijdag 19 maart 2010 hebben politie en de Gemeente Roosendaal een integrale handhavingcontrole gehouden. Tijdens de controle gingen agenten en gemeentelijke handhavers samen op pad.

Bij een controle in een bedrijf aan de Schaepmanlaan troffen
controleurs een aantal gripzakjes met harddrugs aan. De eigenaar van de zaak is door de politie aangehouden. Uit een test bleek dat het gaat om amfetamine. Bij een horecagelegenheid aan de Brugstraat werden twee gokautomaten aangetroffen waarvoor geen vergunning aanwezig was. De Gemeente Roosendaal zal maatregelen nemen tegen de exploitanten. Twee personen gingen op de bon voor het gebruik van alcohol op straat en urineren op de openbare weg.

Steenbergenaar (27) aangehouden na klap met glas

STEENBERGEN: Aan de Markt heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. Kort na middernacht werden surveillerende agenten op de Markt aangesproken door een 47-jarige inwoner van Steenbergen. De man verklaarde dat hij aangifte wilde doen van mishandeling. Hij was in een horecagelegenheid op de Markt met een glas op zijn hoofd geslagen door zijn plaatsgenoot en had daardoor een wond aan zijn hoofd. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-03-2010 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |