Politie Midden- en West Brabant
Persberichten District Breda

Breda, 20-03-2010

Agenten houden toezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie te voet en per moutainbike toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Agenten spreken van een rustige stapavond.

Twee Bredanaren zijn aangehouden voor verstoring van de openbare orde, toen zij het met elkaar aan de stok kregen op de Havermarkt. Een 18-jarige inwoner van Helmond werd rond 03:45 aangehouden bij een café aan de Torenstraat, toen hij probeerde een greep in de kassa te doen. Zes foutparkeerders kregen een bekeuring.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng endoortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Fietsster (23) gewond bij verkeersongeval

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een
verkeersongeval aan de Couperuslaan een 23-jarige inwoonster van Etten-Leur gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Breda reed over de rotonde aan de Bredaseweg en Couperuslaan. Hij zag daarbij de fietsster over het hoofd en reed haar in de flank aan. Met letsel aan haar hoofd is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Meisje (13) lastig gevallen door onbekende man

ETTEN-LEUR: Een 13-jarig meisje uit Etten-Leur is vrijdagavond lastig gevallen door een nog onbekende man. Rond 20:50 uur reed het meisje aan de spoorzijde over het fietspad aan de Spoorlaan. Een man, gekleed in een jack met gladde stof en een capuchon, pakte haar ter hoogte van de dependance van het Baroniecollege vast en probeerde haar van haar fiets te trekken. Door kordaat optreden, waarbij zij haar belager met een hockeystick sloeg, kon het meisje los komen. De politie stelt een onderzoek in. De politie is daarom dringend op zoek naar deze
onbekende man. Ook hoopt de politie in contact te komen met getuigen die mogelijk iets gezien hebben. Zij vraagt hen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-03-2010 15:35 | © Regio Midden en West Brabant |