Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 20-03-2010

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

WAALWIJK: Een 21-jarige inwoonster van Waalwijk is zaterdagmorgen aan het Oranjeplein aangehouden. Rond 03:15 uur was de automobilist betrokken bij een verkeersongeval. De man reed in beschonken toestand frontaal tegen twee andere autos aan. Niemand raakte daarbij gewond en gelukkig bleef het dus bij blikschade. Op het bureau blies de
Waalwijker een waarde van 735 ug/l, ver boven de wettelijke limiet voor een beginnende bestuurder. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Vanaf 1 januari 2006 gelden er strengere regels voor alcohol in het verkeer. En de kans is groot dat die regels ook voor jou gelden. De nieuwe alcohollimiet van 0,2 (88 ug/l) is er voor iedereen die zn rijbewijs heeft vanaf 30 maart 2002 of het nog gaat halen. Ook het bromfietsrijbewijs, dat 1 oktober 2006 is ingevoerd, valt onder de maatregel beginnend bestuurder. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar als ze hun rijbewijs halen, zijn 7 jaar lang beginnend bestuurder. Voor degenen die ouder zijn dan 18 als ze hun rijbewijs halen geldt de 0,2 limiet de eerste vijf jaar. Kort gezegd komt de nieuwe regel op het volgende neer: Méér dan 0,2 alcohol? Niet meer rijden!

Hoeveel is 0,2 eigenlijk?
Weinig, heel weinig. Maar hóe weinig precies, dat is moeilijk te zeggen, omdat alcohol bij iedereen anders valt. Je lichaamsgewicht speelt een rol. En in het ene drankje zit meer alcohol dan in het andere. Of je man of vrouw bent, telt soms ook mee. De beste tip die we je daarom kunnen geven is: drink gewoon geen alcohol, als je nog moet rijden. Dan blijf je altijd aan de veilige kant van de streep.

Jongens aangehouden voor brandstichting

SPRANG-CAPELLE: Vrijdagavond heeft de politie rond 19:15 uur vijf jongens aangehouden voor het stichten van een brandje op het
voetbalveld aan de Jeroen Boschstraat. De jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar zijn afkomstig uit Sprang-Capelle. Zij hadden bladeren in brand gestoken. In de loop van de avond zijn zij in vrijheid gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-03-2010 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |