Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 20-03-2010

Politie houdt bromfietscontrole

TILBURG: Het regionale Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant heeft vrijdagmiddag een bromfietscontrole gehouden aan de Goirkekanaaldijk in Tilburg. Tussen 15:00 uur en 18:00 uur
controleerden agenten 50 brom- en snorfietsen. In totaal kregen 11 bestuurders een bekeuring voor een te hoge constructiesnelheid. Eén bromfiets was niet verzekerd.

Een bromfietser is doorverwezen naar Bureau Halt in verband met het project "Brom Effe Normaal". Zijn bromfiets had een te hoge
constructiesnelheid. In twee gevallen was de constructiesnelheid zo hoog dat het kentekenbewijs is ingevorderd. Deze bromfietsen moeten door het RDW gekeurd worden. Een 53-jarige bestuurder uit Tilburg reed op een bromfiets met een vals kenteken. Het kenteken behoort bij een gestolen bromfiets, die bij de verdachte thuis werd aangetroffen. De twee voertuigen zijn in beslag genomen.

De politie controleert in Tilburg extra op overtredingen van jeugdige brommer- en scooterrijders tot 18 jaar. Het gebeurt nogal eens dat deze jongeren overlast en gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken. Hier willen de gemeente Tilburg, politie Midden- en West-Brabant, Halt Midden- en West-Brabant en het Openbaar Ministerie samen wat aan doen. Met extra controles dus maar ook door het opleggen van een
alternatieve werkstraf en leerstraf, gecombineerd met een goede voorlichting. Dit alles onder het motto: Brom effe Normaal!

De jongeren kunnen ervoor kiezen om een straf bij Halt Midden- en West-Brabant uit te voeren (Halt-afdoening). Zij kunnen er ook voor kiezen om naar Justitie te gaan. De eis van het Openbaar Ministerie zal echter een beduidend hoger aantal uren omvatten dan de jongere bij Halt Midden- en West-Brabant zou krijgen.

Beschonken automobilist na korte achtervolging aangehouden

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Kloosterstraat een 27-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed. Rond 03:30 uur zagen surveillerende agenten de man in zijn auto over de Korvelseweg rijden. Bij het zien van de politie ging de Tilburger er met grote snelheid vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij de man een geparkeerde auto ramde, kwam hij met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Te voet probeerde hij zijn vlucht voort te zetten, maar in de bossage van het park kon hij worden aangehouden. Op het bureau blies hij ruim drie keer boven de limiet van 220 ug/l (730 ug/l). De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Hij verklaarde in paniek te zijn geraakt bij het zien van de politie, omdat hij te veel had gedronken.

Politie krijgt melding van schennispleger

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag een melding gekregen van een schennispleging. Rond 16:30 uur pleegde een man met zijn broek op zijn enkele schennis aan de Elgarstraat in Tiburg. De man reed in een bordeauxrode personenauto. De politie heeft de omgeving afgespeurd maar de man niet meer aangetroffen.

Politie houdt toezicht in horecagebied Tilburg

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie te voet en op de moutainbike toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Tilburg. Zes personen zijn aangehouden voor eenvoudige mishandeling, niet voldoen aan vordering of belediging.

De aanhoudingen vonden plaats aan de Heuvelring, Piusplein, Heuvel en Pieter Vreedeplein. Het gaat in alle gevallen om inwoners van Tilburg in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Twee Tilburgers van 19 en 21 jaar kregen een bekeuring, omdat zij aan de Veemarktstraat met elkaar aan het vechten waren.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden. Wie het centrumgebied bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik hoort daar niet bij! Bij zulke overlast komen agenten direct in actie. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-03-2010 15:38 | © Regio Midden en West Brabant |