IKON


DOMINEEWORDEN.NL IS BESTE CHRISTELIJKE WEBSITE
Tijdens de beurs Kerk en Gemeente in de Utrechtse Jaarbeurs zijn zaterdag 20 maart de Webfish Awards uitgereikt, de prijzen voor de beste christelijke websites in het Nederlandse taalgebied. De Gouden Webfish Award is toegekend aan Domineeworden.nl, een site van de Protestantse Kerk in Nederland en de Protestantse Theologische Universiteit, die jongeren enthousiast maakt voor het ambt van predikant. Dit jaar zijn er 69 inzendingen in categorie 'Overige christelijke websites' en 70 inzendingen in de categorie 'Gemeenten en parochies'.

De website van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Haarlem-Beverwijk, te vinden op LuthersekerkHaarlem.nl, is uitgeroepen tot beste gemeentesite van 2010 en ontvangt daarom ook een Gouden Webfish Award. 'De site straalt enthousiasme, menselijkheid en betrokkenheid uit. De site maakt nieuwsgierig naar de kerk die erachter schuil gaat', aldus de jury. In deze categorie is de Zilveren Webfish Award toegekend aan de website van de Vrije Baptistengemeente Groningen, VBGroningen.nl. De geloofsgemeenschap OLV Tenhemelopneming uit Joppe is de winnaar van de Bronzen Webfish Award 2010, met haar site RKKerkJoppe.nl.

In de categorie 'overige christelijke websites' gaat de Gouden Webfish Award dus naar Domineeworden.nl, een site van de Protestantse Kerk in Nederland en de Protestantse Theologische Universiteit die probeert duidelijk te maken dat het beroep van dominee best aantrekkelijk is. De Zilveren Webfish Award in deze categorie is voor Blikoponeindig.nl, een platform waar vanuit christelijk perspectief wordt meegekeken, meegepraat en meegedacht over de kwaliteit en boodschap van speelfilms. De Bronzen Webfish Award is gewonnen door NationaleSynode.nl. Deze site heeft als doelstelling het debat rondom de organisatie van de Nationale Synode en het gesprek hierover bij 'gewone kerkgangers' te stimuleren.

De Webfish Awards zijn een initiatief van de IKON en de Protestantse Kerk in Nederland. Ook de Raad van Kerken en de Stichting Leve de Kerk zijn bij de organisatie betrokken.

De jury bestond dit jaar uit Suzanna Vergouwe, Projectadviseur bij het Skanfonds, Danny Butler van Goedgelovig.nl, Wouter van der Toorn, Mediacoördinator van Agapè, Eric van den Berg, Webmaster van Isidorusweb.nl, Tom Mikkers, Algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap en Christiaan Lustig, Consultant interactieve media bij de Evangelische Omroep.

Hierna de complete juryrapporten.

Utrecht, 20 maart 2010