Ingezonden persbericht


Rotterdam, 20 maart 2010.

KILOMETERHEFFING EINDELIJK IN DE VUILNISBAK

Miljoenen automobilisten kunnen opgelucht ademhalen.

Het monstrum Kilometerheffing is gelukkig ter ziele is. Er dreigde een zeer grote lastenverzwaring voor vele automobilisten. Velen onderschatten de gevaren en het geniep van de kilometerheffing. Verder is het gevaar van Big Brother van de baan en hoeft elke automobilist niet te vrezen dat hij op elk zandpaadje wordt gevolg door de overheid. Het gevaar was natuurlijk levensgroot, dat de gegevens via de "betrouwbare overheid" zoals belastingdienst, politie en justitie toch weer op straat zouden komen.

Tot slot is met het ter ziele gaan van de kilometerheffing ook het principe van verkeersmanagement afgelopen; Deze dubbele agenda van de overheid was dat, via hoge beprijzing, ongeveer 15 procent van de automobilisten in de spits - werknemers dus - de kosten niet meer zouden kunnen opbrengen en hun auto zouden moeten opruimen. Hoe deze mensen vervolgens naar hun werk zouden moeten gaan, was geen zorg van het kabinet, gesteund door CDA, PvdA en CU en GL.

Pro Auto roept alle belangenbehartigers van automobiliteit om scherp in de gaten te houden dat er weer niet een dergelijk systeem in politiek Den Haag te voorschijn komt. Er zijn inmiddels als honderden miljoenen aan de voorbereiding van onhaalbare projecten als tolpoorten, spitsheffing en rekeningrijden Het maatschappelijk draagvlak voor die projecten bleek flinterdun te zijn.

Rotterdam, 19 maart 2010.




Ingezonden persbericht