De Bitches van Breda


Voorstelling gebaseerd op interviews met Bredase vrouwen

BREDA, 20100304 -- Op 20 en 21 maart is bij PodiumBloos de voorstelling 'De Bitches van Breda' te zien. Voor deze voorstelling is aanstormend regisseuse Marjolein Buijs de Bredase wijken ingetrokken om uiteenlopende vrouwen te interviewen. Deze hadden het lef zeer openhartig te spreken over hun leven, over ambities van vroeger en van nu, over teleurstellingen en over hoop. Schrijfster Liesbeth Mende heeft dit materiaal verwerkt in een humoristisch en zeer brutaal script: vijf vrouwen nog eenmaal samen op vakantie, vriendinnen van vroeger. Stoer, eigenwijs en vastberaden.

"Ik kan alles
Ik ben iemand die alles kan
Alles heb ik in me
Het moet er verdomme alleen nog uitkomen!"

Marjolein Buijs richt zich met haar werk op Breda en haar inwoners. Ze voelt zich aangetrokken door de sfeervolle, inspirerende en wondermooie stad. Ook in de toekomst wil ze in Breda theater blijven maken met als doelstelling inhoudelijk waardevolle, toegankelijke en unieke theatervoorstellingen aan het culturele programma van Breda toe te voegen.

Buijs over 'De Bitches van Breda': "de voorstelling is gemaakt voor én door Breda. De interviews zijn met Bredase vrouwen gehouden, tevens staan er enkel Bredase actrices op het toneel". Spelers: Karin van Velzen, Lijan Mutsaers, Marian Schutte, Marieke Roest, Heleen van Doremalen.

'De Bitches van Breda' is mogelijk gemaakt door Stichting Hertog Zout, PodiumBloos, Gemeente Breda, BKKC, Battery Battery, Fontys Academie voor Drama en Van Lanschot Bankiers.


Data: Za 20 & Zo 21 MRT
Aanvang: Za 20:00, Zo 15:00 en 20:00
Entree: ¤10
Kaarten reserveren via www.podiumbloos.nl





Ingezonden persbericht