Recital van bariton Robbert Muuse met liederen van Schumann en Mahler


Robert Schumann 200 jaar & Gustav Mahler 150 jaar

AMSTERDAM, 20100309 -- Zaterdag 20 maart aanstaande geven de bariton Robbert Muuse en de pianist Roger Braun een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Aanvang 20.15 uur.

In dit boeiende recital wordt onder meer aandacht geschonken aan deze grootmeesters van de liedkunst. Bariton Robbert Muuse zal, begeleid door pianist Roger Braun, prachtige miniatuurdrama's ten gehore brengen: liederen van Robert Schumann op teksten van Heinrich Heine en uit Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler.

Ook staat het aanstekelijke Hafis-Liederbuch (in de Duitse vertaling van teksten van de Arabische dichter Hafis) van Viktor Ullmann op het programma, naast de impressionistische Songs of Travel van de Engelse Ralph Vaughan Williams en de beroemde Chansons de Don Quichotte à Dulcinée van Maurice Ravel. Al met al wordt dit een hartverwarmend recital met een aangename diversiteit.

Robbert Muuse won de prestigieuze MeesPierson Award 2004 van het Concertgebouw Amsterdam en in 2003 de Publieksprijs en de Speciale Prijs van de Italiaanse RAI op het Internationaal Seghizzi Liedconcours in Italië. Inmiddels is hij een veelgevraagd opera- en concertzanger. Met warme beheerste stem, grote muzikaliteit en inlevingsvermogen maakt hij zijn optreden tot een bijzondere belevenis.

Roger Braun is een graag geziene gast op podia in binnen- en buitenland, als solist maar met name als kamermuziekspeler en begeleider van (inter)nationale zangers. Hij wordt geroemd om zijn kleurrijke, muzikale spel en fijnzinnige aanslag.

Toegang: Euro 28,- 65+ en jongeren tot 30 jaar: Euro 22,-
De prijs is inclusief koffie en drankjes voor het concert en in de pauze.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Concertgebouw.
0900-6718345 www.concertgebouw.nl

www.robbertmuuse.com
www.rogerbraun.com

Stichting Praemuze