Sieraden maken brengt jongeren met én zonder handicap samen


Stichting Intermobiel doet op 20 maart mee aan NL DOET

ARNHEM, 20100318 -- De Arnhemse Stichting Intermobiel doet op zaterdag 20 maart mee aan NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds. NL DOET is het vervolg op Make A Difference Day. De hele dag zullen vrijwilligers met én zonder lichamelijke handicap samen sieraden gaan maken voor Stichting Intermobiel in de Rijkerswoerdse woning van Intermobiel voorzitter Veroni Steentjes(34). Het Oranje Fonds heeft een bijdrage geleverd in de materiaalkosten. Er is een open middag van 16:15-18:30 waarin mensen de gelegenheid krijgen de sieraden te kopen, kennis te maken met Intermobiel en te zien hoe een aangepaste buurtgenoot woont.

Voorzitter en Intermobiel initiatiefneemster Veroni Steentjes woont in een Fokuswoning, een aangepaste woning waarin mensen met een fysieke handicap zelfstandig wonen, in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd. De open middag wordt georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met Stichting Intermobiel en om eens te laten zien hoe iemand met een fysieke handicap woont.De buurtgenoten hebben een humorvolle uitnodiging ontvangen die te zien is op www.intermobiel.com/viewobje.asp?obj_id=1179 "Buurtbewoners hebben niet altijd een goed beeld van wie ik ben, wat ik doe en hoe ik woon. Contact leggen gaat soms moeizaam, omdat ik bedlegerig ben. Op deze wijze wil ik de drempel verlagen en mensen laten zien hoe ik woon en om ze kennis te laten maken met Stichting Intermobiel door middel van de sieraden",aldus Veroni.

Stichting Intermobiel ontvangt geen overheidssubsidies en is geheel afhankelijk van giften, donateurs, sponsoring en ludieke acties zoals de verkoop van deze unieke zelfgemaakte sieraden. Deze sieraden zijn nu op enkele plaatsen in Nederland te koop waaronder op www.intermobiel.com en bij de Surprise Shop op de Kronenburgpassade in Arnhem.

Stichting Intermobiel zet zich met een positieve insteek in voor jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte in Nederland. De website www.intermobiel.com dient als digitale ontmoetingsplaats en kennisplatform voor deze jongeren. De ervaringen op de website dienen als voorbeeld voor lotgenoten, hoe op een positieve en creatieve manier omgegaan kan worden met lichamelijke beperkingen. Daarnaast zet Intermobiel zich in voor een toegankelijke leefwereld waarin ook plaats is voor (lig)rolstoelen, brancards en bedden. Daarom wil Intermobiel een betaalbare rolstoel- en bedtoegankelijke vakantiewoning realiseren voor deze jongeren en hun familie op een geschikt vakantiepark.