Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 20 januari 2010

Open dag MCA 20 maart: zorg dat je erbij bent

Zaterdag 20 maart doet het MCA mee aan de landelijke open dag 'Het Ziekenhuis Zorgt'. Die dag laten de medewerkers 'live' zien wat het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft te bieden. Van 10.00 uur tot 16.00 uur staat het ziekenhuis open voor publiek.

acties
Rondleidingen, demonstraties, informatiestands, muziek... Tijdens de open dag in het MCA komt u ogen en oren tekort om alles te zien en te beleven. Medewerkers kunnen u alles vertellen over de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis: in de OK, op de afdeling radiotherapie, in het hart-long centrum. Wat voor onderzoek wordt er gedaan? Op de open dag van het MCA worden al uw vragen beantwoord!

landelijke ziekenhuiscampagne
De open dag is onderdeel van de landelijke campagne voor ziekenhuizen 'Het Ziekenhuis Zorgt'. Ondanks grote betrokkenheid van de medewerkers en tevreden patiënten heeft de belangstelling voor ziekenhuizen zich de afgelopen jaren vooral gericht op incidenten en politieke kwesties als budgetkortingen en verschraling van de zorg. Vanaf 2007 werkt de NVZ vereniging van ziekenhuizen met de campagne 'Het Ziekenhuis Zorgt' aan een positiever beeld van de zorg. Dat gebeurt door de zorg een gezicht te geven. Het Ziekenhuis Zorgt is namelijk een campagne voor én door medewerkers. In eerdere onderdelen van de campagne hebben geen modellen maar echte medewerkers uit Nederlandse ziekenhuizen hun verhaal verteld.