Gemeente Grave

20 maart: Doe mee met de Landelijke Opschoondag!

Om zwerfafval extra onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Nederland Schoon jaarlijks de Week van Nederland Schoon. Deze week wordt traditioneel afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Dit jaar is dat op zaterdag 20 maart. Vorig jaar hielpen ongeveer 800 vrijwilligers mee om Het Land van Cuijk en Boekel zwerfvuilvrij te maken. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Â
Wat is zwerfafval?

Zwerfafval is al het afval dat rondslingert op straat, in de berm, op het strand of bijvoorbeeld in natuurparken. Zwerfafval is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. In Nederland gooien we elk jaar honderd miljoen kilogram blikjes, vuilniszakken, papier en andersoortig afval weg. Daarvan slingert dertig miljoen kilo langs snelwegen en op parkeerplaatsen.

Â

Aanmelden vóór 22 februari

Heeft u ook schoon genoeg van al dat zwerfafval? Meldt u dan nu aan voor de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart! Buurtverenigingen hebben reeds een brief en een aanmeldingsformulier ontvangen. Als u met uw buren, familie of vrienden ook wil helpen op deze dag uw buurt zwerfvuilvrij te maken dan kunt u zich digitaal aanmelden via de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling. Kijk op www.afval.rmb.nl. U kunt zich nog tot 22 februari aanmelden!

Â

Opschoondag voor scholen

Vrijdag 19 maart 2010

Omdat basisscholen op zaterdag natuurlijk hun deuren dicht hebben en we hen toch de kans willen geven om mee te doen, organiseren we voor basisscholen op vrijdag 19 maart een Opschoondag. Basisscholen kunnen zich nog tot 22 februari aanmelden! Ook dit kan digitaal via www.afval.rmb.nl.

Â

Meer informatie

Voor meer informatie over en deelname aan de Landelijke Opschoondag en de Opschoondag voor scholen in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling www.afval.rmb.nl.