Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationaal Viooltalent in Buren
zaterdag 20 maart 20.15 uur
St Lambertuskerk Buren

Jonge topviolisten uit de hele wereld zijn te gast in Buren op zaterdag 20 maart. Zij spelen werken uit de barokmuziek met begeleiding van medestudenten

van het Conservatorium van Amsterdam. Het concert vindt plaats bij kaarslicht in de St Lambertuskerk en begint om 20.15 uur.

De optredenden zijn talentvolle musici die hun studie moderne viool met succes hebben afgesloten aan conservatoria in verschillende landen. Zij specialiseren zich nu

in het bespelen van de barokviool aan het Amsterdams conservatorium waar zij zijn geselecteerd om les te krijgen van Lucy van Dael.

Gezien het hoge niveau van Lucy's klas (velen zijn reeds winnaar van gerenommeerde barokvioolconcoursen) zal dit zeker een onvergetelijk mooie avond

barokmuziek worden. Een zeer afwisselend programma met compositie's van o.a. J.S. Bach, J.M. Leclair, H.I.von Biber, Uccellini en A. Corelli is iets wat u absoluut niet mag missen !

Lucy van Dael is één van de meest toonaangevende vertolkers op het gebied van de oude muziek. Samen met Frans Brüggen richtte zij het Orkest van de 18e Eeuw op.

Gedurende een periode van 18 jaar was zij concertmeester van dit orkest. Momenteel is zij lid van het "Amsterdam Fortepiano Trio (Stanley Hoogland en Roel Dieltiens)

en van "La Folia" (Bob van Asperen en Jaap ter Linden). Regelmatig treed zij op als dirigent en solist met gerenommeerde Europese en Amerikaanse barokorkesten.

Als docent aan het Conservatorium van Amsterdam geniet zij internationale bekendheid.

Haar uitgebreide discografie bezorgde haar verscheidene prijzen zoals de Nederlandse 'Edison'. Lucy van Dael maakte vele opnamen voor verscheidene labels.

Haar vertolking van J.S. Bach's sonates voor vioolsolo werd in 2003 in Japan tot CD van het jaar uitgeroepen.

Kaarten (volwassenen 15,00/kinderen 7,50) zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl of verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren. De aanvang is 20.15 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Muziek in Buren. Zij organiseert jaarlijks vijf concerten in de St Lambertuskerk in het vestingstadje Buren . In 2007 ontving zij de Cultuurprijs van de gemeente Buren. Zie ook www.muziekinburen.nl.


---