Ingezonden persbericht


Hilversum, 2 maart 2010
PERSBERICHT

Shahrzad News presenteert:
Eerste Iraanse glossy sinds 30 jaar

Als aanvulling op de dagelijkse, online verslaggeving over Iran, presenteert Shahrzad News een nieuw glossy magazine: IRAN. Het blad biedt verrassende verhalen en achtergronden over hedendaags Iran. Zo is er onder meer aandacht voor cultuur, mensenrechten en biedt het blad een kijkje achter de schermen van Shahrzad News.

IRAN. is een eenmalige, tweetalige (Farsi en Engels) uitgave met een oplage van 20.000 exemplaren. Het blad wordt via de correspondenten van Shahrzad News, en dus zonder censuur, verspreid in Iran. Het is voor het eerst in dertig jaar dat in Iran een glossy magazine uitkomt. IRAN. wordt ook in Nederland, Engeland, Canada, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Dubai verspreid.

De lancering van IRAN. is op Norouz, het Iraans Nieuwjaar .

Norouz markeert volgens de Perzische traditie het begin van de lente. Wereldwijd vieren ruim driehonderd miljoen mensen op deze dag de start van een nieuw jaar. Onlangs erkende de Verenigde Naties Norouz als officiële feestdag.

Graag nodigen we u uit om de presentatie van IRAN. en de viering van Norouz bij te wonen:

Datum: zaterdag 20 maart (Iraans Nieuwjaar: Norouz) Tijd: 20.00 - 00.00 uur
Locatie: Club Panama, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

De presentatie van IRAN. is een openbaar, gratis te bezoeken feest. De Iraanse dj Ishtar draait en om 21.03 uur wordt het nieuwe jaar 1389 feestelijk ingeluid.


---



Ingezonden persbericht