Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kamerkoor Concerto Cherise - Johannes Passion (1725), J.S. Bach

i.s.m. het Bachorkest Den Haag

o.l.v. MaNOj Kamps

Zaterdag 20 maart, 20.00u

Wilhelminakerk, Hobbemastraat 35 Utrecht

Evangelist: Guido Groenland
Christus: Wouter Verhage
Sopraan: Kristina Bitenc
Alt: Bernadett Nagy
Tenor: Steven van Gils
Bas: David Greco

Entrée: ¤ 15,00

Vijf jaar na oprichting zijn het koor en haar dirigent klaar voor het grootste project sinds de start: de Johannes Passion (versie 1725) van Johann Sebastian Bach.

Traditioneel worden de Bachpassies uitgevoerd door grote koren, maar het publiek zal nu voelen hoe intiem en tegelijkertijd fel de Johannes Passion kan zijn in een uitvoering door een kamerkoor.

Niet iedereen is zich er van bewust dat er meerdere versies door Bach zijn gemaakt van de Johannes Passion. Concerto Cherise kiest er voor om de tweede versie uit te voeren, die Bach in 1725 completeerde, met veel andere aria's en zelfs andere koren dan het grote publiek gewend is!

Wat de uitvoering extra bijzonder maakt, is dat het grootste deel van de orkestmusici en zangsolisten bestaat uit jonge, dynamische musici-in-opleiding uit, onder meer, de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium te 's-Gravenhage. Zo is deze productie voor veel talentvolle musici een volgende stap op hun weg naar een professionele toekomst.

Concerto Cherise is een kamerkoor dat in 2005 is opgericht en bestaat uit ervaren zangers, waarvan de meesten elkaar kennen uit de studentenmuziekwereld in Utrecht. De leden van Concerto Cherise zijn tussen de 20 en 35 jaar oud. Het koor staat sinds september 2007 onder leiding van de jonge, talentvolle dirigent MaNOj Kamps.

Concerto Cherise heeft een zeer gevarieerd repertoire en voert meerdere projecten per jaar uit, zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Op 20 maart 2010 voeren zij de Johannes Passion uit zoals deze door Bach in 1725 is opgeschreven. Het concert vindt plaats om 20.00 uur in de Wilhelminakerk te Utrecht. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of te reserveren op de websitesite www.concertocherise.nl.



Ingezonden persbericht