Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Doe mee met de ANWB 'schoonmaakwandeling' op zaterdag 20 maart

Den Haag, 8 maart 2010

De ANWB vraagt iedereen om op zaterdag 20 maart mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Deze dag vormt de spectaculaire afsluiting van de week van 'Nederland Schoon'. Heel Nederland helpt dan mee met het schoonmaken van wijk, buurt en landschap. Ruim 200 gemeenten en organisaties sloten zich al aan. De ANWB neemt een zestal locaties verspreid over het land voor haar rekening.

De 'schoonmaakwandeling' gaat om 9.00 uur van start vanaf onderstaande locaties met een kopje koffie. Daarna wandelen we door het gebied en verzamelen al het zwerfafval. De ochtend wordt rond 13.30 uur afgesloten met een broodje. Voor diegene die het meeste afval heeft ingezameld is er een leuke prijs.

Friesland, Gemeentehuis Damwoude, Hynsteblom 4, 9104 ZG, Damwoude Drenthe, Landgoed Vennebroek, Hoofdweg 251 B, 9765 CH, Paterswolde Utrecht, Pyramide van Austerlitz, Zeisterweg 98, 3991 MG, Woudenberg, Zuid-Holland, Strandplaats Nederzandt, Langevelderslag 36-56, 2204 AH, Noordwijk
Zuid-Holland, ANWB Hoofdkantoor, Wassenaarseweg 220, 2596 EC, Den Haag Noord-Brabant, Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer Biesbosch, Biesboschweg 4, 4924 BB, Drimmelen

Maatschappelijke stage
De ANWB biedt deze activiteit ook aan in de vorm van een maatschappelijke stage. Dit betekent dat, voor middelbare scholieren, deelname aan het volledige programma telt als maatschappelijke stage. Na afloop wordt er een certificaat uitgereikt waarop het aantal uren staat vermeld.

Waarom doet de ANWB mee aan de Landelijke Opschoondag? Al acht jaar organiseert de Stichting Nederland Schoon in maart de week van Nederland Schoon. Deze week wordt afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland helpt dan mee met het schoonmaken van buurt, wijk of omgeving. De ANWB draagt dit initiatief een warm toe en draagt graag haar steentje bij door zelf locaties te selecteren om op te schonen. Daar kunnen wij uw hulp goed bij gebruiken!

Aanmelden
Kijk op anwb.nl/landelijkeopschoondag voor meer informatie en inschrijving. Na de aanmelding krijgt de deelnemer per e-mail een bevestiging en nadere informatie.