FloraHolland


Langste plantenbak ter wereld langs de veilingroute in Naaldwijk

NAALDWIJK (12 maart 2010) - Op Zaterdag 20 maart 2010, de dag van het vrijwilligerswerk, wordt de langste aaneengesloten plantenbak ter wereld geopend langs de Veilingroute. De plantenbak begint bij de onderhoudsweg van het Hoogheemraadschap en eindigt vlak voor de rotonde van de Zwethlaan in het Westland. De feestelijke opening van deze langste plantenbak op zaterdag 20 maart valt gelijktijdig met de landelijke vrijwilligersdagen `NL-Doet' en met reden. Behalve vele bedrijven , instanties en particulieren zullen ook een aantal prominenten belangeloos hun medewerking verlenen om deze recordpoging tot een succes te maken. Een paar namen kunnen we nu alvast noemen, namelijk onder meer Rob Verlinden, presentator Tuinruimers en Sjaak van der Tak (burgemeester gemeente Westland)

Het initiatief voor deze langste plantenbak is gekomen vanuit het Lentiz | Floracollege uit Naaldwijk. Al eerder werd de bloemenroute aangekleed met perkgoed, maar dat record van toen is al weer verbroken en staat nu op naam van Oostenrijkse dorp Donnersbach met een lengte van 447,58 meter (mei 2008). Dit jaar wordt er wederom een poging naar het Guinness World Records(TM) wereldrecord gedaan. De wens om een bijzondere maatschappelijke stage voor de leerlingen te organiseren in het kader van de landelijk vrijwilligersdag 'NL-Doet' is uitgemond in een project waar onder meer de gemeente Westland, het Westlandse bedrijfsleven en zelfs daarbuiten zich enthousiast bij hebben aangesloten. Dit initiatief heeft het label 'inspired by Westland' geadopteerd om verschillende redenen. Niet alleen omdat de plantenbak gevuld is met de prachtigste bloemen en planten uit het Westland, maar ook omdat het vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel is van de Westlandse samenleving, dat hier weer prachtig tot uiting komt door de vele verschillende partijen die hier belangeloos aan meewerken. Ook FloraHolland draagt haar steentje bij rondom de organisatie van het evenement.

De plantenbak wordt 1000 meter lang en is het gehele voorjaar en zomer, vanaf 20 maart tot en met 18 september, te vinden langs de Veilingroute in het Westland. De plantenbak wordt gevuld met verschillende soorten voorjaarsbloeiers zoals violen en eenjarige zomerbloeiers. Het doel is een vermelding in het Guinness World Records(TM) door het huidige record "Worlds Longest Plantpot" te verbreken. Er worden nog vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de plantenbak de komende periode. Wie zijn groene vingers voelt jeuken kan zich aanmelden bij Mirjan van der Meer, coordinator M-satge, Lentiz Floracollege mvdmeer@lentiz.nl of 0174-671170. Via de website www.delangsteplantenbak.nl kunt u op de hoogte blijven van alle verrichtingen rondom de langste plantenbak ter wereld.