Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 12 maart 2010

Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen/Reykjavik

Colourworld

Van 20 maart tot en met 11 juli, parallel aan de tentoonstelling KLEUR!, presenteert het Designhuis in Eindhoven recent werk van Henri van Nuenen. Onder de naam Reykjavik maakt deze grafisch kunstenaar buitengewone kleurboeken, kleurplaten, behangcollecties en grafische kunst. Zijn verhalende tekenwerk is doorspekt met absurditeit, humor, krachtige kleuren en uitvergrootte alledaagse onderwerpen.

De wereld van Henri van Nuenen/ Reykjavik is een wereld van kleurclichés en persoonlijke kleurassociaties. Het unieke karakter van zijn werk ligt in de combinatie van digitale tekeningen met een traditioneel zeefdrukproces. Kenmerkend daarbij zijn de krachtige volvlak kleuren, goud, zilver en glimmende lakken. Het uiteindelijke werk ontstaat door laag over laag handmatig te drukken in zeefdruk.

In de tentoonstelling Colourworld presenteert Henri van Nuenen/Reykjavik zijn recente grafische getekende wereld: Bloedworstbehang, Roodkapje, Bij Oma, De zager en de jager en Poedelzwemmen.

Kleurshow

Naast de expositie vertelt Henri van Nuenen, in de tentoonstellingsruimte een beeldverhaal over reclameclichés en kleurassociaties. Het publiek wordt zo meegevoerd in de getekende wereld van Reykjavik.

Groepsgrootte: max. 24 personen.

Data: 22 april en 20 mei van 20.00-21.30 uur in het Designhuis

Duur: 1,5 uur (met kleine koffiepauze)

Kosten: E 17,50 p.p.
Aanmelden: via info@designhuis.nl

Dit project is tot stand gekomen met bijdragen van Gemeente Eindhoven, Provincie Noord Brabant, Yksi Ontwerp


---