Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jongerenorganisatie Rotaract vraagt aandacht voor ShelterBox


1e NEDERLANDSE CITYCAMP TOONT
HOE GEZIN LEEFT IN RAMPGEBIED

Hoe leeft een gezin in een rampgebied als Haïti of Chili? Rotaract Hilversum laat zaterdag 20 maart op de Kerkbrink in Hilversum in het eerste Citycamp in Nederland daadwerkelijk zien hoe een gezin in noodopvang wordt gehuisvest. Dat gebeurt in samenwerking met ShelterBox, een organisatie die meer dan de helft van de tentenhuisvesting van getroffenen in Haïti voor haar rekening heeft genomen.

Op de Kerkbrink in het Hilversumse centrum, gaat de club drie tenten opzetten afkomstig uit een zogeheten ShelterBox. Daarnaast worden er rondom dit evenement diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

De particuliere (Rotary-) organisatie ShelterBox bestaat sinds 2001 en heeft in ruim 60 landen al meer dan 1 miljoen mensen geholpen die werden getroffen door natuur- of oorlogsgeweld. De organisatie is nog steeds actief in Haïti en heeft inmiddels ook al de eerste 1000 ShelterBoxen naar Chili verscheept. ShelterBox wordt niet gesubsidieerd en is volledig afhankelijk van giften.

De ShelterBox is een stevige en duurzame plastic box. De box bevat een tienpersoonstent, dekens, bak- en kookgerei, waterzuiveringssysteem, gereedschap, poncho's en/of muskietennetten, een kinderpakket en nog veel meer. De inhoud van de tent wordt steeds aangepast aan de benodigdheden in het rampgebied. Door middel van het Citycamp (de eerste ooit in Nederland gehouden) zet Rotaract Hilversum zich in om bekendheid te generen voor ShelterBox en door middel van sponsoring zoveel mogelijk boxen te doneren.

Eén ShelterBox kost E 750, inclusief bezorging waar dan ook ter wereld! Na de ramp in Haïti zijn daar al 10.000 boxen aangekomen, die onderdak bieden aan 100.000 mensen. In dat gebied zullen nog enkele duizenden boxen volgen.

Rotaract is een serviceclub voor jongeren tussen de 18 en de 35 jaar die zich actief willen inzetten voor de maatschappij en daarbij hun grenzen willen verleggen. Voor meer informatie over Rotaract Hilversum bezoekt u www.rotaracthilversum.nl. Voor meer informatie over ShelterBox bezoekt u www.shelterbox.org.


---