Gemeente Tilburg

Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor mevrouw J.M. (Annie) van Hest- Remmers bij haar 25-jarig jubileum als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Hasselt/Goirke.

E M B A R G O TOT ZATERDAG 20 MAART 2010 - 14.45 UUR

Naam J.M. (Annie) van Hest-Remmers
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. J. Hamming, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd bij gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Hasselt/Goirke tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 20 maart 2010 om 14.45 uur in Partycentrum De Financien te Loon op Zand.

Bijzonderheden:
De Nationale Vereniging De Zonnebloem zet zich in voor langdurig lichamelijk zieken, lichamelijke gehandicapten en hulpbehoevende ouderen. Landelijk kent de vereniging circa
1.500 afdelingen en circa 40.000 vrijwilligers. De lokale afdelingen organiseren huisbezoeken aan mensen die door ziekte of handicap aan huis gebonden zijn. Daarnaast organiseren de afdelingen activiteiten, dagtochten en aangepaste vakanties, waaronder dagboottochten, winkeldagen, natuurwandelingen, theatervoorstellingen, bingo- en kaartmiddagen en Paas-, Kerst- en Sinterklaasvieringen. Een van de afdelingen in Tilburg is de afdeling Hasselt/Goirke. Sinds 1985 wordt deze afdeling geleid door mevrouw Annie van Hest. Als voorzitter nam zij de taak op zich om de afdeling nieuw leven in te blazen en nieuwe vrijwilligers te werven. Zij beschouwt het bezoeken van en praten met zieken en gehandicapten in haar eigen wijk tot de kern van het werk van de afdeling. Als voorzitter geeft zij al 25 jaar leiding aan het bestuur, neemt deel aan regiovergaderingen en is zij kartrekker van veel bijeenkomsten en activiteiten. Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur voor haar (bestuurlijke) vrijwilligerswerk tot uiting gebracht.




Gemeente Tilburg