Gemeente Berkelland


Nationale Schoonmaakdag op zaterdag 20 maart ook in Berkelland

Elk jaar wordt op de derde zaterdag in maart de Nationale Schoonmaakdag gehouden. Dit jaar onder het motto: `een schone straat ligt voor het oprapen'. Het voorjaar begint pas goed met de Nationale Schoonmaakdag. Ook in Berkelland kan iedereen meedoen!

In Ruurlo is de organisatie van die dag, voor het derde achtereenvolgende jaar, in handen van de Werkgroep `Ruurlo Schoon'. Er wordt nauw samengewerkt met de Wildbeheer Eenheid Ruurlo en het IVN. De bebouwde kom en het buitengebied krijgen dan een schoonmaakbeurt gericht op het zwerfafval. In de rest van Berkelland neemt de Wildbeheer Eenheid Berkelstreek dit op zich. Het (in plastic zakken) verzamelde zwerfafval wordt in containers verzameld. Deze containers staan vanaf vrijdagmiddag 19 maart bij:

* Slootsmid B.V. Oude Diepenheimseweg 10 in Geesteren.
* Voormalige Gemeentewerf Neede,Oude Eibergseweg 20 in Neede.
* Gemeentewerf Kiefte 12 Eibergen.

* Bedrijventerrein Everskamp,De Vente in Ruurlo.
* Kerkplein in Ruurlo.

Meedoen?

Wilt u meedoen, dan kunt u contact opnemen met Herman Arentsen van de Wildbeheer Eenheid De Berkelstreek, telefoon 0573-454133, e-mail: wbe.de.berkelstreek@zonnet.nl of met Ineke van Rheenen van `Ruurlo Schoon', telefoon 0573-450470, e-mail: ruurloschoon@hetnet.nl