Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 16 maart 2010

AVRO KUNSTUUR 20 MAART 2010: HOLLANDS DESIGN SPECIAL

AVRO KunstUur is hét programma over beeldende kunst. Maar ook over bijvoorbeeld architectuur. Met in KunstUur boegbeelden als Museumgasten, Van de Straat, Art XS of Hollands Design. In het KunstUur van zaterdag 20 maart de volgende programma's:

Speciale Design - special:
Dit Kunstuur bestaat uit diverse Design-afleveringen. Waaronder:

Wie aan Piet Hein Eek denkt, denkt aan sloophout. Wat niet veel mensen weten is dat Piet Hein Eek zoveel meer maakt dan meubels van afgedankt hout. Hij werkt ook met metaal, glas, stof en keramiek. Hollands Design neemt een kijkje in zijn werkplaats en spreekt met hem over zijn liefde voor materialen en zijn hang naar imperfectie. Design met een 'foutje' is in!

Gebruiksvoorwerpen
Alledaagse voorwerpen, van waterkaraf tot kinderwagen. Wat gaan er voor gedachten schuil achter onze gebruiksvoorwerpen? Hoe verhouden vorm en functie zich tot elkaar? Verschillende deskundigen geven commentaar op de ontwikkeling van Nederlands gebruiksdesign.

Nieuwe aflevering 4 Art:
Hans den Hartog Jager bezoekt op de grote, publieksgerichte kunstmanifestatie 'Niet Normaal', in de Beurs van Berlage te Amsterdam, een sculptuur van veelzijdig kunstenaar David Bade. Dit kunstproject is een sculptuur waaraan de kunstenaar samen met studenten van kunstacademies en mensen met een verstandelijke beperking drie maanden werkten. Ook brengt Hans een bezoek aan het atelier van Bade dat vol met kunstobjecten en schilderijen staat. Deze werken en het kunstproject van 'Niet Normaal' gaan naar het GEM in Den Haag voor een grote overzichtstentoonstelling van David Bade.

KunstUur, zaterdag 13 maart 2010 tussen 17.00 uur en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.



Algemene omroepvereniging AVRO