TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-03-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 20 maart
Radio 1 - 11.04 uur

DRIE VERTREKKENDE TWEEDE KAMERLEDEN IN TROS KAMERBREED

Drie vertrekkende Tweede Kamerleden zijn te gast in TROS KAMERBREED: Annie Schreijer-Pierik (CDA), Staf Depla (PvdA) en Kees Vendrik (GroenLinks).

Meer dan tien jaar waren ze een van de 150 volksvertegenwoordigers en nu gaan ze iets anders doen. Wat hebben ze bereikt? Welke ruimte hebben ze van hun partij gekregen? Hoe staat het land en het bestuur er voor? Annie Schreijer kreeg vier jaar geleden 34.000 voorkeursstemmen van CDA-stemmers. Ze heeft veel contact met haar achterban en maakt zich zorgen over de geluiden die ze daar hoort: het vertrouwen in CDA-leider Balkenende neemt af. Schreijer vroeg zich daarom deze week af of het niet beter is na te denken over een andere lijsttrekker. Welke reacties heeft ze vanuit de partij gekregen op haar publiekelijk geuite zorgen? En op welke manieren wil zij zich voor het CDA blijven inzetten?

Staf Depla werd Kamerlid tijdens het tweede paarse kabinet, toen de PvdA van partijeider Kok met 45 zetels de grootste partij was. Nu gaat de partij de verkiezingen in met Job Cohen als lijsttrekker, maar Depla zal er deze keer niet bij zijn. Hij wil graag wethouder in 'zijn' stad, Utrecht, worden.

Kees Vendrik is vice-fractievoorzitter van GroenLinks en was jarenlang de financieel specialist van de fractie. Hij houdt het na 12 jaar aan het Binnenhof voor gezien. Maar zijn partij doet het goed in de peilingen en maakt serieus kans om te gaan regeren. Ziet hij voor zichzelf een ministerschap weggelegd?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl