Theatermuziekspektakel 'Lopend Vuur Stromend Water'


Grootscheeps publieksevenement op zaterdag 20 maart 2010 in Leiden

LEIDEN, 20100314 -- Als startschot voor het provinciaal themajaar 2010 `Historische Vaarwegen en Waterlinies' organiseert organisatiebureau Op Koers voor de provincie Zuid-Holland een grootscheeps publieksevenement op zaterdag 20 maart 2010, van 12.00 tot 17.00 uur, op de Leidse Beestenmarkt. De Leidse burgemeester Henri Lenferink en gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls openen klokslag 12.00 uur het themajaar. Organisaties presenteren hun projecten die zij komend jaar in het kader van dat thema gaan uitvoeren.

Spektakel!
Direct na de officiële opening (12.00 tot 12.30 uur) start het Openingsspektakel `Lopend vuur, stromend water': een 15 minuten durend muzikaal en visueel bombardement met een hoog verrassingsgehalte. Met jongleurs, muzikanten, acrobaten, vuurspuwers, steltlopers en een spraakmakende zangeres. Bedenkers van dit spektakel zijn Elise Verberg, Hans van der Maas en Eric Went van UNIT-2, in samenwerking met Martine Zeeman en Herma van Piekeren van de Stichting Zeep. Went, Zeeman en Van Piekeren sloegen al eerder succesvol de handen ineen. Ze zijn o.a. de makers van `Moby Dick, Hooglied voor een walvis', de muziektheatervoorstelling op het Noordwijkse strand in 2007.

Muziekpodium
Na de opening krijgen alle deelnemende formaties, groepen, organisaties de beschikking over het podium om `iets passends' rondom het themajaar ten gehore te brengen. Om er een paar te noemen: Zangeres Zosja el Rhazi (bekend van Idols), dichteres Pink Meltzer, Merle en Carlijn (Junior Songfestival), smartlappenkoor Er welt een traan en muziektheater Steven Vooruit. Presentator Hilde Jansen leidt het podiumgebeuren in goede banen.

Organisatie
UNIT-2 Leiden/Eric Went/Elise Verberg/Hans van der Maas
Regie: Martine Zeeman, regisseur bij o.a. het Appel Theater, Het Nationale Toneel en bij de Stichting Kunstklank (www.kunstklank.nl)
Muzikale leiding: Herma van Piekeren, o.a. kindermuzikaal leider bij Van den Ende Musical Producties en muzikaal leider bij de Stichting Kunstklank.

Meer weten?
Elise Verberg:06 12306447
Eric Went: 06 29340750
http://www.unit-2.nl





Ingezonden persbericht