NL DOET ook bij het IVN West-Friesland


BOVENKARSPEL, 20100314 -- Het IVN gaat in Bovenkarspel weer klussen in Het Ecoproject tijdens de Nationale NL Doetdag op zaterdag 20 maart. De start is om 9.00 uur in De Terp met koffie en koek, daarna de handen uit de mouwen voor de natuur. Extra hulp van bedrijven of andere groepen zijn hartelijk welkom. Bekijk Het Streekbos op een andere manier. Zagen, knotten, harken en je nuttig maken, samen met vrienden, familie of collega's.

Voor gereedschap wordt gezorgd, evenals voor koffie, thee en soep. Er is van alles te doen: zwaar werk, simpel werk, licht werk om door te kunnen gaan en rustig werk om bij te komen. Dit alles voor het goede doel en een goed gevoel. Zorg zelf voor werkkleding, iets te eten en bescherming bij regen.
Informatie en aanmelden i.v.m. voldoende gereedschap bij: Louis van Wegen om 19.00 uur op telefoon 0228 316825 of wegen@quicknet.nl

Ecoproject
Het IVN werkt drie maal per jaar in het Ecoproject. Het nut van zagen, slepen, knippen, baggeren, ringen, graven, wieden (passend binnen ons eigen concept-beheersplan) begint langzaam vorm te krijgen in Het Ecoproject. Het is een proces van jaren om dit stuk `Puur Natuur' voor mens en dier zo aantrekkelijk mogelijk te maken...

Samenwerking
We maken graag gebruik van de landelijke campagne NL Doet, daarnaast is dit een samenwerkingsproject van het Recreatieschap Westfriesland RSW (eigenaar van het gebied), Landschap Noord-Holland (advies, publiciteit, gereedschap), de Knotgroep IVN West-Friesland (onderhoud knotbomen particulieren), Werkgroep Ecoproject (werkdagen en inventarisaties) en de aankomend natuurgidsen van IVN West-Friesland. Maar extra hulp is hartelijk welkom, want samen werken loont!

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht