Ministerie van Defensie

Afghaanse president bedankt Nederland (video)

20 maart 2010, 13.20 uur

President Karzai is dankbaar voor alles wat Nederland in Uruzgan heeft gedaan. (Foto: Defensie) De Afghaanse president Hamid Karzai heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse troepen op Kamp Holland. Hij respecteert de beslissing van de Nederlandse overheid om de missie in Uruzgan niet langer voort te zetten, zo liet hij weten.

"We zijn jullie enorm dankbaar voor de royale hulp en ondersteuning in de wederbouw de afgelopen jaren. De offers die jullie hebben gebracht zullen we nooit vergeten." Karzai wenste de families die in Urzugan een geliefde verloren alle goeds toe.

Afghaanse president Hamid Karzai bezoekt Kamp Holland * Download deze video * Uitgeschreven tekst Zie het origineel

De Afghaanse president Hamid Karzai heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse troepen op Kamp Holland. Hij respecteert de beslissing van de Nederlandse overheid om de missie in Uruzgan niet langer voort te zetten, zo liet hij weten.

Karzai, geflankeerd door Jennes de Mol en brigadegeneraal Kees van den Heuvel. (Foto: Defensie)

Commandant van de Task Force Uruzgan, brigadegeneraal Kees van den Heuvel en civiel vertegenwoordiger Jennes de Mol ontvingen het hoge bezoek. President Karzai was al langer van plan de Nederlandse troepen in Uruzgan te bezoeken. Vanwege het bombardement in Chahar Chineh op 21 februari, waarbij meerdere burgerslachtoffers vielen, kwam het bezoek in een stroomversnelling.
Een geanimeerd gesprek. (Foto: Defensie)

Karzai ging aansluitend naar de provinciehoofdstad Tarin Kowt. Hij bezocht daar onder anderen 7 gewonden van het bombardement, die nog steeds in het ziekenhuis liggen. Bij het incident in februari waren geen Nederlandse militairen betrokken.