Gemeente Valkenswaard

Schoolzwemkampioenschap 2010

Schoolzwemkampioenschap 2010

Op zondag 21 maart vindt vanaf 11.00 uur in zwembad De Wedert aan de Pastoor Heerkensdreef voor de vierde keer het Valkenswaardse en Waalrese schoolzwemkampioenschap plaats.

In totaal doen alle basisscholen mee aan het kampioenschap. Het gaat totaal om zo'n 280 leerlingen. Een team bestaat uit twee leerlingen uit groep 3 en 4, twee leerlingen uit groep 5 en 6 en twee leerlingen uit groep 7 en 8. De drie beste teams worden afgevaardigd naar het provinciale kampioenschap waar zij strijden om het Brabantse kampioenschap. Dit kampioenschap wordt gehouden op maandag 5 april (tweede paasdag) in zwembad De Neul in Sint-Oedenrode. De twee organiserende zwemverenigingen hebben voorafgaande aan het kampioenschap trainingsmiddagen voor de deelnemende teams gegeven. Deze werden met gemiddeld 150 tot 200 deelnemers zeer goed bezocht.

Organisatie
Het kampioenschap vormt een onderdeel van het
Buurt-Onderwijs-Sportproject in Valkenswaard. Het schoolzwemkampioenschap wordt georganiseerd door de twee Valkenswaardse zwemverenigingen Tempo en De Watervrienden. Samen met de gemeenten Valkenswaard en Waalre, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en de basisscholen uit de twee gemeenten.

Meer informatie
Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij René Hendrikx, medewerker van de Buurt-Onderwijs en Sportimpuls van de gemeente Valkenswaard, telefoon 040-2083 469 of per mail rene.hendrikx@valkenswaard.nl.