Ingezonden persbericht


'Erbarme Dich' is beste van Bach

'De 100 Beste van Bach' 21 maart van 9.00 tot 18.00 uur

Naarden, 19 maart 2010 | Luisteraars van Classic FM hebben 'Erbarme Dich' uit de 'Matthäus-Passion' gekozen als meest geliefde werk van Johann Sebastian Bach. Ter gelegenheid van zijn 325e geboortedag zendt het radiostation zondag uitsluitend muziek van deze componist uit aan de hand van de lijst met '100 Beste van Bach'. Deze lijst werd samengesteld door de luisteraars van het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland.

Classic FM-luisteraars konden stemmen op hun favoriete werk van Bach. 'Erbarme Dich' uit de 'Matthäus-Passion' is als nummer 1 gekozen. Ook andere delen uit de 'Matthäus-Passion' eindigden hoog in de lijst. De tweede plaats is voor 'Air' uit de 'Orkestsuite no.3' en op nummer 3 eindigde 'Jesus Bleibet Meine Freude'.

De '100 Beste van Bach' is op zondag 21 maart te beluisteren van 9.00 tot 18.00 uur op Classic FM.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne. Voor meer informatie zie Classicfm.nl

Classic FM is onderdeel van de Sky Radio Group