Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 13.15 uur

Utrecht, 21-03-2010

Vrouw oog in oog met inbreker

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een vrouw slachtoffer van een inbreker.

Omstreeks 07.00 uur hoorde de bewoonster gerommel aan de achterzijde van de flatwoning.

De vrouw liep naar de achterzijde en zag een man bij de ruit van de woning staan. De vrouw was verbaasd en deed een raam open om de man aan te spreken. Plotseling opende hij een deur en kwam de flatwoning in. De man keek snel rond en rende op een gegeven moment naar de 63-jarige vrouw en pakte haar stevig vast. De man vroeg om geld maar de vrouw gaf aan dat ze dit niet had. Toen de vrouw begon te schreeuwen verdween hij vervolgens via de voorzijde van de woning. Het vermoeden bestaat dat de jongen wilde inbreken, omdat hij bij de onderburen ook al had gepoogd binnen te komen. Signalement: Man rond 20 jaar oud, ongeveer 1.60 lang, normaal postuur, licht getint uiterlijk.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Dieven aangehouden door burger

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een dief door een burger aangehouden. Omstreeks 04.45 uur zag een buurtbewoner een 17-jarige jongen uit Veenendaal wegrennen uit een tuin aan de Beurtschip. De jongen werd vastgehouden en hij bleek blikjes uit een koelkast te hebben gestolen. Deze koelkast stond in een tuin aan de Beurtschip. Door de gewaarschuwde agenten werd de jongen aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bromfiets tegen auto

VEENENDAAL- Op zaterdagochtend raakte en bromfietser gewond nadat hij tegen een auto was aangereden. Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat een 16-jarige jongen uit Veenendaal tegen een geparkeerde auto was aangereden aan de Vendelseweg. De jongen raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog of er alcohol in het spel is.

Betalen met vals geld

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij met vals geld wilde betalen. Omstreeks 01.55 uur werd door een 24-jarige man uit Ede een bankbiljet van 10 euro uitgegeven dat vals bleek te zijn. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbrekers overlopen

DRIEBERGEN- Op vrijdagavond werden inbrekers overlopen. Omstreeks 21.00 uur komt de bewoner van een woning aan de Hogesteeg thuis en treft drie inbrekers aan. Deze inbrekers schrikken en rennen hard de woning uit. Voor zover bekend werd er niets weggenomen uit de woning. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, district Heuvelrug.

Aangehouden na autokraak

VEENENDAAL- Op vrijdagavond werden twee autokrakers aangehouden. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd op De Palmen grift. Toezichthouders werden aangesproken door en getuige en gingen achter de daders aan. Twee jongens uit 14-jaar uit Veenendaal konden uiteindelijk worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Passantenonderzoek

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart werden drie slachtoffers beroofd in en rond het centrum van Veenendaal. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en roept getuigen op.

Het gaat om een beroving van een 21-jarige man uit Veenendaal aan de Kastanjelaan, een beroving van een 19-jarige man uit Veenendaal op de Kanaalweg en een geweldsmisdrijf aan de Zandstraat. Hier werd een 20-jarige man gestoken met een scherp voorwerp.

De politie van op 21 maart van 02.00 uur tot 04.30 uur een passantenonderzoek gehouden. In totaal werden 85 passanten aangesproken met de vraag of ze iets bijzonders hadden gezien. De politie kreeg uit dit onderzoek informatie die mogelijk van belang zou kunnen zijn het het onderzoek. De gouden tip kwam niet binnen.