Ingezonden persbericht

Dromen over een Huis in Frankrijk

Un rêve, une réalité

Op de stralende eerste dag van de lente, 21 maart, is de tentoonstelling Huis in Frankrijk -- un rêve, une réalité geopend. Tot 1 december 2010 te zien in Kasteel Groeneveld in Baarn.

De kunstenaars van Dutch Igloo tonen in verschillende installaties een poëtische verbeelding van emotie en verlangen rond het Huis in Frankrijk. Filosoof Katja Rodenburg schreef de gids voor een imaginaire reis door de vijf verschillende kamers van het huis. De bezoeker reist mee met de begeerte, het verlangen naar vrijheid, het verlies van de droom, de kracht van de natuur en dwaalt in het woud der verbeelding.

In de kamer van de begeerte kunt u uw eigen ideale huis in Frankrijk samenstellen en inrichten, en uw indrukken delen door postkaarten te schrijven en te versturen. Voel het verlangen naar vrijheid en luister in een hangmat naar de vogels én naar gedichten van onder andere Elly de Waard, Hans Andreus en Paul van Ostaijen. Proef van de verloren droom, door fascinerende fotoinstallaties die ook de schoonheid van verval laten zien. Daarna kunt u zich onderdompelen in de vier seizoenen en ademloos kijken naar een betoverend beeldenspel. Tot slot kunt u dwalen door het woud waar verschillende stemmingen elkaar opvolgen en u ogen en oren tekort komt om alles te volgen.

De kamers vormen samen een verrassende opeenvolging van sferen. De tentoonstelling Huis in Frankrijk - Un rêve, une réalitÇé nodigt uit tot kijken en nadenken, voelen en ervaren. Het is een bijzonder kunstwerk, dat de bezoeker meeneemt naar het onbekende gebied tussen droom en werkelijkheid.

Over Dutch Igloo:

In 2008 werd de installatie 'Jongensdroom' van Dutch Igloo voor museum Twentse Welle bekroond met een Gouden Reiger, de prijs voor uitmuntende projecten op het gebied van communicatie met audiovisuele en interactieve media.

Het bureau maakte eerder installaties voor musea en expositiecentra als het Instituut voor Beeld en Geluid (Hilversum), het Nederlands Spoorwegmuseum (Utrecht) en Diergaarde Blijdorp. Op dit moment wordt er gewerkt aan projecten voor het Kinderboeken Museum (Letterkundig Museum) Den Haag en voor het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Dutch Igloo bestaat uit: Anke van Veen, zij volgde de docentenopleiding Nederlands en drama, is actrice en ook actief als radiomaker. Dik Mus volgde na de HTS studies filosofie en autonome kunst aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam. Claire Oei is filmer en editor, en werkt sinds 2008 bij het bureau.

De tentoonstelling: Huis in Frankrijk - Un rêvve, une réalité is te zien van 21 maart 2010 tot 1 december 2010 in Kasteel Groeneveld Groeneveld 2 3744 ML Baarn

---