Gemeente Echt-Susteren


Gemeente start herinrichting Oude Rijksweg Zuid in Susteren

De herinrichting van de Oude Rijksweg Zuid start op 22 maart 2010. Het is het eerste plan uit de gebiedsvisie Susteren dat in uitvoering gaat. De gemeente investeert 2 miljoen euro in het project en brengt het dorpse karakter terug in deze weg.

Â

Wethouder Janssen benadrukt het belang van de herinrichting: âDe Oude Rijksweg Zuid is de toegang tot Susteren. We hebben gekeken hoe we deze voormalige provinciale weg een dorps karakter kunnen geven. Ik ben blij dat we daarin, in samenspraak met de bewoners, geslaagd zijn.â Uitgangspunt bij de herinrichting is een doorgaande groenstrook die bestaat uit een bomenrij aan weerszijden van de weg. De rijbaan bestaat uit asfalt, met aan weerszijden een rode fietsstrook. Naast de groenstrook worden nog trottoirs aangelegd. Door de brede groenstroken wordt het groene karakter van de âgroene tailleâ Susteren benadrukt.

De Fietsersbond Midden-Limburg heeft laten weten tevreden te zijn met de gekozen indeling van de Oude Rijksweg Zuid. Eenzelfde constructie heeft elders al bewezen veilig te zijn.

Â

Bij de herinrichting wordt tevens het waterprobleem aangepakt. In de weg wordt een groot regenwater riool aangelegd waarin water opgevangen en vastgehouden kan worden. Bij grote regenbuien zal niet meer zo snel water naar de Rode Beek worden afgevoerd. Door de aanleg van dit groot riool zal het werk enige tijd duren. De verwachting is dat de weg voor de herfst gereed is.

Â

Bereikbaarheid

Door de aannemer wordt een plan opgesteld om te zorgen dat de woningen altijd bereikbaar zijn en dat fietsers en voetgangers het werk veilig kunnen passeren. Informatie hierover wordt geplaatst op de website www.susterenleeft.nl. De gemeente werkt samen met een bewonerscomité om vragen en opmerkingen vanuit de buurt zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Â

LED-verlichting

In de maanden december, januari en februari hebben Philips en Innolumis hun nieuwste LED-verlichting getest. Inwoners en geïnteresseerden hebben via de website www.susterenleeft.nl hun mening kunnen geven. In overleg met bewoners wordt de proef geëvalueerd. Als vervolgens de kosten voor aanleg en onderhoud van deze lampen bekend zijn, kan een weloverwogen keuze gemaakt worden door het nieuwe college.

Â

Gebiedsvisie Susteren

De visie op de toekomst van Susteren is beschreven in het document 'Gebiedsvisie Susteren'. Het beschrijft de kansen en de mogelijkheden om het woon- en leefklimaat van Susteren en omgeving te verbeteren. Bij elk nieuw project wordt bekeken of dit past binnen deze visie. Of en hoe een project wordt uitgevoerd, is ook afhankelijk van de vraag of er geld voor is. Er staat veel te gebeuren in Susteren, kortom: Susteren leeft! Informatie over de gebiedsvisie en over de verschillende projecten is te vinden op www.susterenleeft.nl

Fotografie: Rein Bollen

Wethouder: Jacques Janssen