Gemeente Ermelo


Herinrichting Putterweg(N303)

De Putterweg wordt opnieuw ingericht. Hiervoor zijn uitgebreide plannen gemaakt die u hier kunt inzien. De herinrichting van de Harderwijkerweg is zo goed als afgerond.

Het werk op de Putterweg wordt uitgevoerd door N.T.P. uit Hattem. NTP Groep is een aannemingsbedrijf op het gebied van infra, milieu en bouw. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. De werkzaamheden aan de westzijde van de Putterweg (zijde van de Oude kerk). Daarna wordt de oostelijke rijbaan aangepakt.

Fase 1
Maandag 22 maart start de aannemer met de werkzaamheden aan de westelijke rijbaan van de Putterweg. De westelijk rijbaan vanaf de rotonde 't Weitje tot aan de rotonde Hamburgerweg en de fietspaden aan beide zijden van de rijbaan worden tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten voor verkeer. In de week voorafgaand aan de afsluiting begint de aannemer met het verwijderen van bestaande verhardingen naast de rijbaan en het maken van tijdelijke voorzieningen in de omleidingsroute.

Fase 2
In fase 2 wordt de oostelijke helft van de Putterweg (de kant van de bierwinkel Hazeburg) aangepakt. De werkzaamheden starten aansluitend aan fase 1.

Tijdelijke verkeersmaatregelen.

* Op de Putterweg wordt éénrichtingsverkeer ingesteld voor het verkeer komende vanaf Ermelo richting Putten.
* Het verkeer vanaf Putten richting Ermelo/Harderwijk wordt met een omleidingroute via de Ericalaan en de Varenlaan geleid naar de Leuvenumseweg.

* Op de Varenlaan wordt tussen de Veldweg en de Ericalaan eenrichtingsverkeer ingesteld voor autoverkeer. Het deel tussen de rotonde en de Leuvenumseweg en de Veldweg blijft tweerichtingsverkeer in verband met de begraafplaats.
* De fietsers vanaf Ermelo/Harderwijk worden omgeleid via de Leuvenumseweg, Smidsweg, Wethouder Rikkerslaan, Tijmlaan en de Ericalaan, de route wordt aangegeven met borden.
* De fietsers uit richting Putten kunnen hun route vervolgen via de Moslaan, Tijmlaan en Wethouder Rikkerslaan en de Smidsweg. De route staat aangegeven met borden.

* Ter hoogte van de Wethouder Rikkerslaan en de Hogewal blijft het mogelijk om met de fiets de Putterweg over te steken.
* De aansluitende wegen worden afgesloten voor verkeer.
* De omleidingen worden op borden aangegeven.
* Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur en er hierop wordt gehandhaafd.

Openbaar vervoer
De lijndienst 105 van Veolia richting Putten ondervindt geen hinder wegwerkzaamheden. Richting Harderwijk rijdt de bus over de Varenlaan. Hiervoor wordt een aantal aangepaste voorzieningen getroffen. Parkeren op de rijbaan van de Varenlaan is tijdens de werkzaamheden niet toegestaan. De aannemer en de gemeente stellen alles in het werk om de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Overige info
Via de website en de gemeentepagina in het Ermelo´s Weekblad wordt u op de hoogte gehouden. Heeft u nog vragen of wilt u meer inlichtingen dan kunt u terecht bij het klantcontactcentrum van de gemeente Ermelo, tel 0341 56 72 32.